Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisojen alkuhetket ovat tarjonneet kotikatsomoihin taas ennakkoluulotonta ja rohkeaa kiekkoa, ja ainakin ensimmäisenä mainittu adjektiivi konkretisoitui myös tuloksiksi viime yönä.

Silmiä piti hieroa pariin otteeseen unihiekasta otteluiden Sveitsi-Valko-Venäjä ja Ruotsi-Kanada tulosten kohdalla: 1-7 ja 1-12! Ensimmäisen pystyy ehkä joten kuten ymmärtämään, mutta että sinikeltaisille nokkaan ja urakalla. Häviö oli Ruotsin isoin U18-kisojen historiassa, ja edellinen oli peräisin vuodelta 2003 luvuin 1-8 juurikin Kanadan käsittelystä, Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivut kertovat.

– Tänään oli pojat vastaan miehet, Ruotsin valmentaja Anders Eriksen hymähti.

– Meidän on otettava opiksemme. Meillä on seuraavaksi vähän vapaata ja sitten kohtaamme Sveitsin. Toivottavasti olemme vahvempia tämän tappion jälkeen.

Ruotsin ykkösketju otti nokkaan urakalla, sillä hyökkäystrion Gabriel KangasArvid EljasAlbert Sjöberg -pelaajista kaikki jäivät hämmentävät kuusi pinnaa miinukselle tehotilastossa.

– Meidän on oltava rehellisiä – Kanada on hyvä joukkue. He hyödynsivät virheemme ja menivät eteenpäin. Meidän on oltava parempia seuraavassa ottelussa, plusmiinussaldoon vain lukeman -1 ottanut Fabian Lysell totesi.