Edmonton Oilersin tähtipuolustaja Oscar Klefbom pohtii parhaillaan vakavasti uransa lopettamista.

Yli vuosi sitten kaukalossa edellisen kerran nähdyn 27-vuotiaan olkapää operoitiin hiljattain. Olkapäiden nivelreumasta jo teini-ikäisestä asti kärsinyt ruotsalainen avasi tuntojaan kanadalaiselle Sportsnetille.

– Lääkärini kertoi, että saatan pystyä yhä pelaamaan, mutta riski on kuitenkin olemassa. Kun kuntoutus loppuu, tiedämme tilanteen ja silloin teemme päätöksen uran jatkon suhteen.

– Haluan yhä pelata jääkiekkoa, mutta haluan myös elämän peliuran jälkeen. Monen muun tavoin olen pelannut pitkään kipujen kanssa. Mutta kun tulen kotiin, en pysty tekemään juuri mitään. En pysty nukkumaan, enkä saa puettua vaatteita päälleni, mikä on henkisesti erittäin rankkaa, ruotsalaistähti avaa terveyshuoliaan.

4,16 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan Klefbomin sopimus umpeutuu keväällä 2023. Entinen ykköskierroksen varaus on tästä huolimatta saattanut jo pelata viimeisen ottelunsa taalajäillä.

– Kun joudut tällaiseen leikkaukseen, alat tosissaan miettimään sitä, onko tämä kaiken arvoista. Loppujen lopuksi on kyse siitä, millaista elämä tulee olemaan 20 vuoden kuluttua, ruotsalainen muistutti.

Klefbom on pelannut urallaan 378 NHL:n runkosarjapeliä tehoin 34+122=156.