Voi voi: Olli Määtän karu virhe kävi kalliiksi – tulikuuma suomalaiskollega ei antanut armoa tippaakaan: ”Pitää nostaa hattua”

© Kuva: Getty Images

NHL:n pudotuspelipaikasta tosissaan kamppaileva Los Angeles Kings hävisi torstaiyönä Arizona Coyotesille ottelussa, jossa esille nousivat ensiksi mainitun pakki Olli Määttä ja kojoottipaitojen Antti Raanta.

Johan Larsson pääsi iskemään Coyotesin 3-2-voittoon päättyneen pelin ratkaisumaalin toisessa erässä Määtän järkyttävän pahasti epäonnistuneen avaussyötön jälkeen. Se napsahti toisen Kings-pelaajan jaloista Arizonan ruotsalaissentterille, joka ei epäonnistunut tuhannen taalan paikasta.

Vasten Määttää, Raanta oli puolestaan ilmiömäisessä kunnossa. Suomalaisvahti torjui hyvin rummuttaneen Kingsin edessä peräti 40 kutia nousten ottelun ykköstähdeksi. Ottelu oli Raannalle kauden viides ja aiemmassa neljässä pelissä pikkumustat ovat tarttuneet 85,7-93,0 prosentin varmuudella. Nyt lukemat näyttivät 95,2:ää.

Tuloksellisesti ottelun isoin asia oli toinen erä, jossa Arizona painoi kaikki maalinsa muutamien minuuttien sisällä toisistaan.

Kummasta tulos johtui enemmän – toisesta erästä vai Raannasta?

– Se on hyvä kysymys. Raannalle pitää nostaa hattua, hän pelasi hyvin. Toisaalta toisinaan saimme myös näyttämään hänet hyvältä, LA-luotsi Todd McLellan mietti seuran kotisivuilla.

LUE TORSTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
NHL:ssä käsittämätön Mikko Rantanen -sirkus! Täysin pitelemätön suomalainen takoi tiskiin tehot 2+2 ja nousi pörssin 20:n parhaan joukkoon

Hämmentävä kuivakausi: Jopa Connor McDavidin hanat menneet totaalisen tukkoon – pelaaja tarponut samanlaisessa putkessa viimeksi puolitoista vuotta sitten