Väkevää! Kärpissä läpilyönyt suomalainen jättiyllättäjä pyssytti maalipörssin kärkeen Pohjois-Amerikassa

© Kuva: Juha Tamminen

Liigajoukkue Kärpissä kausina 2017-19 ihastuttanut pakki Teemu Kivihalme on nyt AHL:n puolustajien maalipörssin kärkimies neljällä maalilla. Tämän kauden yhdeksässä pelissä tehot 4+2=6 viimeistellyt puolustaja iski maanantaiyönä kaksi reppua Toronto Marliesille 4-2-voitossa Manitoba Moosea vastaan.

Osumista ensimmäinen oli kauden ensimmäisen kotiottelunsa pelanneen Marliesin voittomaali ja jälkimmäinen tyhjään verkkoon syntynyt 4-2-ratkaisu.

Kaksi kertaa pelissä laukonut puolustaja valittiin matsin ykköstähdeksi. Hän on nyt AHL:n maalipörssin puolustajien kärki yhdessä San Diego Gullsissa pelaavan viime syksyn ykköskierroksen kutosvaraus Jamie Drysdalen kanssa.

Suomen maajoukkueeseenkin lähivuosina noussut Kivihalme on saanut ketsuppipurkistaan korkin maata kiertävälle radalle urakalla, sillä viime kaudella Suomen mestari iski 55 AHL-pelissä yhteensä yhtä paljon (4) maaleja kuin pelkästään nyt. Pelaajaa kuvaa siis sana ”yllättäjä” osuvasti.

Toki pisteitä Yhdysvaltain Cloquetissa syntynyt 25-vuotias Suomen ja USA:n passin mies on osannut latoa aina. Nashville Predatorsin kesän 2013 viidennen kierroksen 140. varaus nakutti esimerkiksi Kärpissä kahden runkosarjakauden aikana 104 pelissä tehot 13+37=50 (+42), 34 pudotuspeliottelun saldo oli 4+5=9 (+7).