Nashville Predatorsin Pekka Rinne, 38, on noussut joissakin villeissä huhuissa jopa siirtospekulaatioiden keskelle, mutta pelaaja itse katkoi huhuilta siivet äskettäin.

– Uskon tähän joukkueeseen. Haluan päättää urani Predatorsin pelaajana, Rinne sanoi taannoin The Athleticille.

– Tämä on minun joukkueeni ja seura, jossa haluan päättää urani, koko NHL-uransa Nashvillea edustanut Rinne lisäsi.

Kempeleen timantin kommentit tuntuvat miellyttävän Preds-leirin pamppuja – luonnollisesti. Uran loppuminen Predatorissa on monen halu, mutta vielä pelejä on jäljellä kosolti ennen patjojen naulakkoon lyömistä.

– Siinä on suunnitelma ja Pekka sanoi samaa. Hänellä on monta ottelua edessään. Minä en ole se, joka kertoo hänelle, milloin on aika lopettaa. Hän pelaa tällä hetkellä todella hyvin, GM David Poile oli sanonut The Gamen haastattelussa tiistaina.

– Pekka on seuramme keulakuva ja hän on ollut meille upea pelaaja. Hän oli maalilla lähes joka ilta, kun olimme NHL:n kärjessä, ja siihen päälle tulee kaikki kaukalon ulkopuolella.

NHL:ssä lähes 800 ottelua torjunut Vezina Trophy -voittaja on pysäytellyt pikkumustia tällä kaudella 89,9 prosenttisesti, ja tuo lukema ei ole tietysti ihan ihaanteellinen. Toisaalta…

– Hän on niin arvokas, varsinkin joukkueelle jossa on nuorempia pelaajia. Hän on pelaaja, jonka pelipaita jäädytetään, joka on yksi kaikkien aikojen Predators-pelaajista ja joka on voittanut Vezina Trophyn. Hän on erityinen ihminen siinä, miten hän tekee työnsä, harjoittelee ja kamppailee, luotsi John Hynes sanoi.

LUE NHL:N KESKIVIIKKOAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Tappio tuli ja Jevgeni Malkin loukkaantui – Penguinsille NHL:ssä lunta tupaan urakalla, Sidney Crosby apeana: ”Kukaan ei tykkää”

Ilmiömäistä historiaa lähestyvä Kaapo Kähkönen loisti – vyörytti huimat kehut kollegalleen

Aleksandr Ovetshkin jatkaa liekehdintää – venäläistykki ylsi taas historialliseen temppuun

Ilmiömäinen seppä! Kaapo Kähköselle nollapeli – suomalaisen voittoputki alkaa olemaan historiallisen kovaa valuuttaa koko NHL:ssä