Lauantain NHL-kierroksella nähtiin koskettava hetki, kun New York Islandersin puolustaja Thomas Hickey palasi NHL-kaukaloon ensimmäistä kertaa sitten toukokuun 2019.

Aivotärähdyksistä sekä muista loukkaantumisista kärsinyt 32-vuotias syötti Islandersin toisen sekä neljännen maalin Philadelphia Flyersia vastaan.

Hickey oli ottelun jälkeen emotionaalinen. Hän kertoi vaikeasta matkastaan sekä siitä, kuinka hänen viime vuonna syöpään menehtynyt veljensä auttoi häntä palaamaan jäälle.

– Tämä merkitsi minulle niin paljon. Se, että sain olla mukana jätkien kanssa oli uskomatonta. Tämä oli todella emotionaalinen ilta, Hickey kertoo medialle 6-1-voiton jälkeen.

– Sitä ei vain tiedä pelaako koskaan enää uudestaan. Siihen vaikuttaa niin monta tekijää. Aina on olemassa epäilyksiä, mutta päätin uskoa itseeni ja vahvistaa paluutani sitä kautta.

– Tämä on paras tunne, mitä olen tuntenut vähään aikaan. Viimeiset pari vuotta ovat olleet todella vaikeita. Olen miettinyt veljeäni viime aikoina. Halusin aina näyttää hänelle taistelevani hänen puolestaan.

– Ja se jatkuu, vaikka hän ei olekaan tällä enää. Tämä on ollut raskas tie, mutta minusta odottamisen arvoinen.