Ottawa Senators sai viikonloppuna tutun paluumuuttajan riveihinsä, kun seura pyöräytti vaihtokaupan Carolina Hurricanesin kanssa.

Kaupassa Senatorsiin siirtyi hyökkääjä Ryan Dzingel, jonka kanadalaisseura oli kaupannut pois keväällä 2019.

Ottawa Sun -lehden sisäpiiritoimittaja Bruce Garriochin tuoreiden tietojen mukaan Senators oli tarjonnut ennen kauppaamista Dzingelille viiden vuoden mittaista ja 25 miljoonan dollarin arvoista jättisopimusta.

Yhdysvaltalaispeluri oli kuitenkin sanonut tälle jälkeenpäin katsottuna kauhistuttavalle tarjoukselle ”kiitos ei”.

Dzingelin kieltäydyttyä jatkosopimuksesta, Senators päätti kaupata hänet Columbus Blue Jacketsin riveihin.

Dzingel ura ei kuitenkaan jatkunut Columbuksessa, vaan hän siirtyi kesällä 2019 vapaana agenttina kaksivuotisella ja 3,375 miljoonan dollarin palkan takaavalla sopimuksella Hurricanesin riveihin.

Senatorsin puolesta kaikki päättyi lopulta onnekkaasti, sillä Dzingelin nykyinen 3,375 miljoonan dollarin sopimus päättyy tähän kauteen. Jos Senators pelaa keväällä korttinsa oikein, niin seura voi saada Dzingelistä vielä NHL:n siirtorajalla kelpo vastikkeen takaisin.

Varmaa on kuitenkin se, että Senators väisti lopulta massiivisen luodin, kun Dzingel ei allekirjoittanut yliampuvaa viisivuotista ja 25 miljoonan dollarin sopimusta.

Bruce Garrioch

@SunGarrioch
Ryan Dzingel turned down a five-year, $25 million contract extension from the #Sens in Feb., 2019. Now he's back with a cap hit of $3.375 million and will become a UFA in the summer. All's well that ends well.