Karusti sairastunut Ässien Niko Kivelä selätti vuodepotilaaksi vieneen taudin ja palasi Liigaan – ”Nyt kuuluu hyvää – lääkitys on kunnossa ja voitto takataskussa!”

© Kuva: Juha Tamminen

Puolessatoista kuukaudessa ehtii tapahtumaan valtavan paljon. Joulun 2020 alla Niko Kivelä oli allapäin Meilahden sairaalassa, koska suolistosairaus IBD oli vienyt Jokerien kasvatin joukkueen vahvuudesta kaikkiaan kahdeksi viikoksi osastolle. Inhottava tauti todettiin Ässien pelaajalla tästä pari-kolme viikkoa aiemmin.

Pelaaja oli kovissa lääkkeissä, ja lääkäritkin tuntuivat olevan ihmeissään Kivelän kropan tempuista. Kaiken ”kruunuksi” hän joutui olemaan yksin koronarajoitusten takia.

LUE TAPAUSTA KÄSITELLYT ENSIMMÄINEN JUTTU: Ässien hyökkääjä Niko Kivelä suorana: Suolistosairaus vei Liigan nopeimman pelaajan Meilahteen – ”Kondis romahti – ollaan rankemmissa lääkkeissä”

Nyt tilanne on täysin toinen. Kevät lähenee, päivät pitenevät, pudotuspelit tulevat kovaa vauhtia, Liiga pyörii niin normaalisti kuin se nyt mahdollista onkaan ja Kivelä on takaisin.

Sentteri palasi Ässien vahvuuteen keskiviikkona Tappara-pelissä, ja hommat jatkuivat perjantaina HIFK-ottelussa.

– Nyt kuuluu oikein hyvää, kiitos kysymästä!

– Ihan varmaan senkin puolesta, että lääkitys on kunnossa ja voitto takataskussa! Maistuu kyllä hyvälle, sentteri iloitsee Ässien kotipelin jälkeen.

Joulu-helmikuussa Kivelä ramppasi Meilahdessa verikokeiden, lääkehoitojen ja muiden takia. Päiväksi valikoitui joka viikon maanantai.

– Joukkueen kanssa en juurikaan ollut ollut, mutta loukkaantuneiden ryhmässä kyllä. Siitä olin maanantaisin sitten pois.

– Ei kai tässä muuta. Pääsin sairaalasta veke, ei onneksi ole tarvinnut mennä osastolle asti enää. Löytyi oikea lääkitys, joukkueensa kanssa Liigan pudotuspelipaikasta tiukasti kamppaileva pelaaja iloitsee.

– Nyt mulla on ihan normaali rytmi, lääkityksen ansiosta pysyy sellainen. Ei tarvitse heräillä öisin, ja päivätkin menevät komeesti! 99 prosenttisesti koen olevani terveiden kirjoissa, Kivelä hehkuttaa aidosti iloisen oloisena.

Ässien viikko oli nappisuoritus, sillä kivenkovia Tapparaa ja HIFK:ta vastaan irtosi kaikkiaan kolme pinnaa. Kirvesrinnat voittivat jatkoajalla, mutta perjantaina Ässät nousi jatkoaikavoittoon Sebastian Wännströmin tasoitettua ilman maalivahtia ja niitattua päälle vielä voittomaalin.

– Pelaamisesta kuulin tiistaina ensimmäisten treenien jälkeen. Vasta silloin oli ensimmäiset täysimittaiset treenit joukkueen kanssa, ja sitten jo pelattiin Tapparaa vastaan!

– Peli tuli aika nopeasti. Sain lääkäreiltä treeniluvan pari viikkoa aikaisemmin, eli olin kyllä treenannut.

Mitä se piti sisällään?

– Rakensin kuntoa loukkaantuneiden kanssa.

Kolme pinnaa maistuu, ja Ässät tulee päättämään viikon alemman pudotuspeliviivan päällä. Sport hengittää niskaan kolmen pinnan päässä, mutta esimerkiksi sijan 12 Jukurit on jäänyt jo yhdeksän pisteen päähän.

– Mikäs tässä, ihan hyvin meni pelit!

Tapparaa vastaan Kivelä hommasi Teemu Suhoselle jäähyn, ja aloituksia hän otti viikon peleissä 37,5 ja 40 prosentin tarkkuudella. Laukauksia tilastoihin kertyi 3+4 ja peliaikaa 11.18 sekä 9.11.

– Taisin hommata molemmissa peleissä jäähyn vastustajalle, Kivelä täsmentää.

– Pelaaminen oli sellaista, mitä valmennus pyysikin: Eli neloskentän likaista duunia, jossa koitetaan pimentää vastustajien tulosyksilöitä. Jos siihen saadaan joku jäähy kalastettua vastustajalle, niin vielä parempi.

– Onnistuttin viikolla hyvin, vaikka Tampereelta saatiin vaan piste. Mutta oli tärkeä piste.

Eli siis. Tauti on saatu kuriin, Kivelä on palannut peleille ja Ässätkin on puksuttamassa kohti pudotuspelejä. Hyvin menee?

– Kyllä kyllä! Jokainen piste, mitä saadaan kaivettua, on tärkeä.

Ja pelaaminen kelpaa kaiken koetun jälkeen?

– Sehän kiekon suola on! Pääsee paiskimaan hommia joukkuekaverien kanssa.

Liiga lauantaina klo 17:
HPK-JYP
KalPa-SaiPa
KooKoo-TPS
Pelicans-Kärpät
Tappara-HIFK klo 18.30


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.