Ässien hyökkääjä Niko Kivelä suorana: Suolistosairaus vei Liigan nopeimman pelaajan Meilahteen – ”Kondis romahti – ollaan rankemmissa lääkkeissä”

Ässien hyökkääjä Niko Kivelä, 25, vastaa puhelimeen Meilahden sairaalasta aatonaattoiltana. Suolistosairaus IBD vei Jokerien kasvatin joukkueen vahvuudesta seitsemäksi päiväksi vuodepotilaaksi, joulun yli. Inhottava tauti todettiin pelaajalla pari-kolme viikkoa sitten.

– Sain jonkinmoisen lääkityksen, mikä ei toiminut mulla, ja kondis romahti totaalisesti. Meilahdessa lääkäritkin olivat ihmeissään, että miten lääkkeet eivät tehonneet. Nyt ollaan rankemmissa lääkkeissä. Puhutaan biologisista lääkkeistä, mitä ammutaan muhun.

– Kukaan ei saa tulla moikkaa, kun on tää koronashowkin, tällä kaudella Liigan 13 ottelussa tehot 1+1=2 (-3) tehnyt hyökkääjä huokaa puhelinlinjojen läpi.

– Porin suunnalta ihmeteltiin, missä oon ollut pari viikkoa, kun ei oo treeneissä näkynyt.

Turussa eräässä TPS-ottelussa Kivelä joutui ramppaamaan vessassa sekä ennen peliä että toisella tauolla minuuttiaikataululla. Tuossa pelissä hyökkääjä kirjautti Liigan nopeimman luistelijan tittelin 39,53 kilometrin tuntinopeudella.

– En tiedä, mitä bensaa mun tankkiin oli lyöty, mutta tein siinä tuon nopeimman luistelun. Ennen sitä olin vessassa, suhteellisen pirteältä kuulostava Kivelä veistelee.

– Tässä on saanut vertaistukea muilta kiekkoilijoilta, keillä tämä on. Ei tässä olla yksin tämän kanssa, Tapparaa vastaan heti kauden ensimmäisessä ottelussaan ja vielä avauserässä osunut hyökkääjä sanoo.

Motiivit ulostuloon Liigan runkosarjassa parhaimmillaan jopa 12 maalia latoneella Kivelällä ovat selvät.

– Tämä on tuntemattomampi sairaus vielä isossa kuvassa. Kannattaa olla rohkea – vaikka on ulostulevaa tavaraa – ja uskaltaa sanoa lääkäreille, eikä jäädä pohtimaan yksin, että mikähän on. Ei sitten käy tätä tilannetta, että tää leviää vaikeeseen asteeseen.

Helsinkiläislähtöisen hyökkääjän nykyistä pahvia on jäljellä tämän sesongin verran, ja siinä on optio myös ensi kaudesta. Kaukaloon Kivelä palaa vielä.

– Joo kyllä!

– Lääkkeiden avulla, nyt syödään loppuelämä niitä, että tämä pysyisi kontrollissa. Tätä ei siis saada loppumaan, mutta kyllä tätä pystytään kontrolloimaan lääkkeiden avulla.

Arki meillä kaikilla on enemmän ja vähemmän kysymysmerkkien alla vallitsevan koronavirustilanteen takia.

– Ja se tekee tästä kummallisen, että liigakiekkoilijana joutuu olemaan seitsemän päivää letkuissa, jouluaattonakin, pääsarjassa kaikkiaan 97 ottelua pistein 17+5=22 (-9) pelannut laituri kummastelee.

Nykypäivänä onni on kaikenmaailman elektroniikka. Siitä Ässien pelaajakin hyötyy.

– Mulla on Netflix kovassa käytössä. Sarjoja ja joululeffoja tulee katsottua. Yksinäistä tietysti on, on vähän erilainen joulu.

Niko Kivelä on lukenut tekstin ennen julkaisua ja antanut julkaisulle hyväksyntänsä.

Jutun pääkuva: Tomi Vastamäki


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.