Suomen kokoonpano muuttuu ensi yönä pelattavaan alle 20-vuotiaiden MM-kisojen välieriin jonkin verran, päävalmentaja Antti Pennanen kertoi sunnuntai-illan mediatilaisuudessa. Se kävi selväksi, että maalilla jatkaa Kari Piiroinen.

– Lähtökohtana on se, että siihen Ruotsi-pelin lopun kokoonpanoon ei hirveästi tule muutoksia, luotsi sanoi.

Viidessä pelissä tehot 0+2=2 (+2) tehnyt Mikko Petman toi ykkösketjuun erinomaisen lisän. Kesken ottelun kärkiketjuun nousseella pelaajalla oli energiaa, jota Pennanenkin kehui.

– Hän olisi voinut tehdä kolme-neljä maalia. Lopussa Petmanilla oli tyhjäkin maali edessä, mutta onneksi (Roni) Hirvonen teki. Petmanin rooli tulee nousemaan nelosketjusta ylöspäin.

HPK:n keväällä 2019 Suomen mestaruuteen luotsanneen Pennasen mukaan Petman on yksi turnauksen hienoimmista kasvutarinoista. Laitahyökkääjä aloitti Ruotsi-pelin nelosketjussa Samuel Heleniuksen ja Benjamin Korhosen kanssa, mutta päätti sen siis ykköstriossa Anton Lundellin ja Hirvosen vierellä.

– Joku tulee sisään ja joku jää ulos. Valmentajan haastavin paikka on laittaa joku katsomoon, suojattiensa kanssa USA:n varhain tiistaina kello 04.30 kohtaava Pennanen lopetti.