Dallas Starsin kauden alku on ollut taalaliigassa väkevä: Nashville Predators kaatui tuplapeleissä kahdesti, ensiksi luvuin 7-0 ja sitten numeroin 3-2. Joukkueen ylivoima on toiminut 66,7 prosenttisesti, ja se on koko sarjan parasta.

Tähtipaitojen ykköstykkeihin on puolestaan kuulunut alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Roope Hintz tehoin 1+4=5. Lähes pisteen per erä takonut suomalainen on tehnyt pinnoista jokaisen ylivoimalla, ja pelaaja on NHL:n ylivoimapistepörssin jaettu kakkonen. Joukkuekaveri Joe Pavelski kiitää kärjessä pisteen isommalla saaliilla.

Voi olla, että Hintzin hehkuttaminen jonkun ylivoimapörssin kakkosena kuulostaa yliampuvalta hehkutukselta, mutta toisaalta nyt on tajuttava yksi raju fakta: Dallas on pelannut vasta kaksi ottelua, kun samalla esimerkiksi pohjoisen divisioonan Toronto Maple Leafs ja Vancouver Canucks ovat urakoineet jo seitsemän pelin verran.

– Ukot tekevät peliä upeasti, ja kiekkoja menee sisään, mikä on taatusti hyödyllistä, Stars-valmentaja Rick Bowness veistelee Starsin kotisivuilla.

– Heidän itseluottamuksen aistiminen on tällä hetkellä helppoa. Jätkät tekevät töitä toistensa puolesta.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Heidän itseluottamuksen aistiminen on tällä hetkellä helppoa. Jätkät tekevät töitä toistensa puolesta.[/nosto]

Pakki John Klingbergin mukaan tuhoisan ylivoiman salaisuus on siinä, että kiekko liikkuu, mutta toisaalta olemassa ei ole yhtä oikeaa tapaa.

– Niin, ajattelemme, että voimme hyökätä monin eri tavoin. Voimme ampua b-pisteeltä, tulla alas… On olemassa paljon erilaisia variaatioita.

Ylivoimatykki Pavelskin mukaan ylivoimaan on keskitytty tiukasti viime syksyn pudotuspelien jälkeen liki päivittäin.

[nosto tasoitus=”oikea”]- Treenipelittömän harjoituskauden jälkeen on hienoa nähdä, kuinka kiekko liikkuu.[/nosto]

– Olemme käsitelleet sitä saadaksemme asioita sujumaan nopeasti. Treenipelittömän harjoituskauden jälkeen on hienoa nähdä, kuinka kiekko liikkuu.

Suomen aikaa maanantaiyönä pelatun Preds-ottelun kolmoserä oli tähtipaidoille haastava. Se päättyi 1-1, mutta Nashville kirjautti tilastoihin Dallasia puolet enemmän (10-5) kuteja. Dallas teki ottelun maaleista kaikki, kuinkas muutekaan kuin ylivoimista.

– Teimme hyvää työtä, mutta kolmannesta erästä saimme paljon opetusmateriaalia. Edessä on paljon maalin pelejä, tiukkoja sellaisia, Bowness huomauttaa pitäen jalat maassa.