Mikä homma? NHL:n supertähden väitetään murjottaneen ja leijailleen jäällä – nyt tykki puhuu itse omasta surkeudestaan: ”Täytyy katsoa itseäni peilistä”

© Kuva: Getty Images

Kahdeksan ottelua, tässä tapauksessa vaisut tehot 1+2=3, tehotilastossa -3. Taannoisessa NY Rangers -ottelussa jääaika vain 14 minuuttia ja 23 sekuntia – eli uran lähestulkoon pienimmät ottelukohtaiset minuutit NHL:ssä.

Pittsburgh Penguinsin supertähti Jevgeni Malkinin alkukausi taalaliigassa on ollut sanalla sanoen alavireinen. Pittsburgh Tribune-Review -sivusto kutsui Malkinin Rangers-esitystä ”kaikilla eri tavoin näkymättömäksi.” Lisäksi Penguinsin paikallistoimittaja Dejan Kovacevic oli todennut, että Malkin näytti Rangers-ottelussa pelkästään ”murjottaneen ja leijailleen jäällä”.

Mikä homma? Miksi kolminkertaisen Stanley Cup -voittajan, NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla 65 (417+662=1 079) olevan tähden jalka ei ole ollut terässä?

– Minun täytyy katsoa itseäni peilistä. Tarvitsen lisää vääntöä kropastani, ja lisää kamppailua itsestäni, yksi NHL:n kaikkien aikojen hyökkääjistä sadattelee taalaliigan kotisivuilla.

– Ymmärrän nämä jutut. En ole tyytyväinen peliini tällä hetkellä. Juuri nyt pelaaminen tuntuu vaikealta.

Malkin on näyttänyt olevan enemmän ja vähemmän varjossa, eikä tyypillisestä itseluottamuksestaan ole ollut mitään tietoa. Jopa luistelu on näyttänyt jotenkin betonisen kankealta.

– Ilman faneja tämä kaikki on hieman erilaista. Mutta tottakai me olemme kaikki samassa tilanteessa sen suhteen tällä hetkellä.

– On vaikeaa luetella hyviä juttuja pelistäni tällä hetkellä. Mutta toivon niiden olevan tulossa, ja luotan kyllä itseeni.

Koronavirusarjessa voi toki olla syynsä matalalentoon. Pelaaja on kertonut, että tällä oli vaikeuksia treenata kauden alla kotona Venäjällä, koska lukuisten kuntosalien ovet olivat säpissä. Pelaajan tekeminen oli hyvinkin rajallista.

Toisaalta Malkin ei kuulemma halua selittää mitään tekosyitä tekemisilleen, mutta samalla se on fakta, ettei hän ole pystynyt valmistautumaan kauteen mitenkään tyypillisellä tavalla.

– Teen parhaani, 34-vuotias peluri lupaa.

– Luistelen joka päivä. Yritän harjoitella lisäksi kroppaani kyykkäämisellä ja punnertamisella. Jalkani ja kroppani tuntuvat hyvältä.

Itäisessä divisioonassa nelosena neljällä voitolla ja neljällä tappiolla oleva Penguins jatkaa pelejään ensi yönä NY Rangersia vastaan Suomen aikaa kello 02 alkaen.

LUE NHL:N LAUANTAIN JUTUISTA MYÖS:
Melkoisia velikultia: Kaverusten vääntö päättyi Joonas Korpisalon voittoon, Kevin Lankiselta huvittava heitto – ”Voi olla, että kuulen tästä tulevaisuudessa jonkin verran”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.