Maailmanmestarilta ehdoton kanta: Ei ole lähdössä pelaamaan Valko-Venäjälle – ”Siellä tapahtuvat asiat eivät ole hyväksyttäviä”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekon vuoden 2021 MM-kisojen isäntäkaupungin kohtalo on auki. Turnaus piti pelata touko-kesäkuussa Latviassa ja Valko-Venäjällä, mutta jälkimmäisen sisäisten levottomuuksien takia Minsk ei liene pääse isännöimään yhtäkään peliä.

Tai ainakin enemmistö on ihmisoikeuskysymyksien leimaaman Valko-Venäjän kisaisännyyttä vastaan, mutta samalla Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel on sanonut Valko-Venäjän presidentti Aliaksandr Lukashenkalle liiton tekevän jopa kaikkensa sen eteen, että maa saa isännyytensä.

Nyt asiaan on ottanut omalla nimellään kantaa ruotsalaisen SHL-joukkue Luulajan kippari Erik Gustafsson – ei siis se NHL-ukko Erik Gustafsson, vaan tämän täysnimikaima.

– En todellakaan ole menossa pelaamaan Valko-Venäjälle jääkiekon MM-kisoja. Mielestäni siellä tapahtuvat asiat eivät ole hyväksyttäviä, MM-kisoista kultaa ja pronssia voittanut pakki sanoi Aftonbladetin mukaan.

Pelaaja on luutinut MM-jäillä vuosina 2013, 2014 ja 2016 sekä olympialaisissa talvella 2018.

– Olisi kunnia vetää Tre Kronorin värit ylleni.

Luulajassa tällä kaudella 30 pelissä tehot 4+22=26 (+7) summannut pakki on kuulemma miettinyt maassa tapahtuneita ihmisoikeusloukkauksia. Maan tilanne on ollut näiden suhteen erittäin vakava pitkään.

– Olen ajatellut näitä juttuja. Kun olin nuorempi, keskityin enimmäkseen urheiluun ja pidin huolta itsestäni. Mutta vanhetessasi olen saanut isomman kuvan tärkeistä asioista.

– Törmäsin äskettäin, muutama vuosi sitten termiin ”urheilupesu”. Olen havainnut, kuinka uskomattomasti urheilu voi vaikuttaa maailmalla. Sitä ei pitäisi käyttää väärin, pelaaja muotoili varsin salaperäiseenkin sävyyn.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.