Liigan erikoinen tapaus herätti kohua – yllätystappiota ei selitelty Ilves-leirissä hylyllä: ”Luotan, että se taho, joka päätökset tekee, tekee oikeat päätökset”

© Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen ja HPK eräänlainen paikalliskohtaaminen Liigassa tarjosi launtaina draamaa kiekon ystäville roppakaupalla. Kumpikin joukkue ehti johtamaan, ja jumbo-HPK nousi tasoihin ilman maalivahtia 10 sekuntia ennen loppua. Monien yllätykseksi Kerho myös lopulta voitti jatkoajalla Jere Innalan maalilla.

Pelin kuohuttavin hetki nähtiin sen loppupuolella, kun Ilveksen Antti Saarela veivasi pikkumustan rysään ajassa 55.29, ja tilanne oli kääntymässä jo ratkaisevan oloiseen 5-3:een. Läpiajon päätteeksi syntynyt maali kuitenkin hylättiin ilmeisesti maalivahdin häirinnän takia.

Hylkyä seurasi kaksi erikoista tapausta. Eemeli Suomi sai rangaistuslaukauksen, koska HPK:n Santeri Lukka huitoi hetken tulossa olleen maalin syntymishetkellä samaan aikaan Ilves-pelaaja Saarelaa. Kiekon häkkiin toimittanut Saarela puolestaan kohelsi itsensä suihkuun saatuaan kympin epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Tapaus kokonaisuudessaan, hylky etenkin aiheutti paljon porua ja puhetta esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

– Luotan, että se taho, joka päätökset tekee, tekee oikeat päätökset. En mä osaa oikein sanoa siihen muuta. Tänään meni näin, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä sanoi Liigan nettisivujen lehdistötilaisuudessa.

Liigakakkosena 49 pisteen saaliilla viilettävä Ilves ei ollut Kerhoa vastaan parhaimmillaan. Myrrä ei siis lähtenyt selittelemään tappiota kohutapauksella.

– Voidaan aina jossitella jotain yksittäisiä tilanteita tai tommosia. Mutta jos kokonaispaketti ei ole sydämmeltään, liikkeeltään ja kamppailultaan tuon parempi, niin yleensä aika allapäin täältä lähdetään.