Tylyä! IL: Aatu Räty jätettiin ulos MM-kisoista – samalla kaatui historiallinen NHL-unelma: ”Se voidaan unohtaa”

© Kuva: Leijonat.fi

Monet ihmiset hieraisivat silmiään perjantaina, kun Suomen alle 20-vuotiaiden MM-leiriryhmä julkaistiin.

Päävalmentaja Antti Pennasen nimeämästä ryhmästä ei löytynyt nimittäin Kärppien Aatu Rätyä, eikä JYPin Patrik Puistolaa. Etenkin Rädyn kohdalla asia on herättänyt paljon keskustelua, sillä nuorukaisesta on povattu jopa ensi kesän NHL-ykkösvarausta, mutta MM-kisoista ulosjäämisen myötä tilanne muuttuu.

– Se voidaan unohtaa, NHL:n kykyjenetsijä Göran Stubb vahvistaa Iltalehden haastattelussa.

Stubb kertoo olevansa yllättänyt tilanteesta, vaikka Räty ei ole ehkä vastannut odotuksiin aivan odotetulla tavalla.

– Viime viikonloppuna näin hänet A:n ottelussa ja ainakin minun mielestäni hän pelasi erittäin vahvan ottelun, Stubb sanoo.

– Hänellä oli kolme tolppalaukausta ja hän dominoi jäätä oikeastaan aina kun hän oli jäällä. Mutta valmentajathan joukkueen kokoavat ja heillä on varmaan syyt. Kieltämättä Räty ei ole ollut yhtä tehokas ja hyvä tänä syksynä kuin hän oli vuosi sitten. Mistä se johtuu? En tiedä, Stubb pyörittelee.