Nuorten Leijonien MM-ehdokaslista julki – superlupaus ulkona joukkueesta!

© Kuva: Leijonat.fi

Suomen Jääkiekkoliitto julkisti perjantaina listan alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin tyrkyllä olevista pelaajista.

Tulevan vuodenvaihteen U20-kisat pelataan Kanadan Edmontonissa 25.12-5.1. Kisat järjestetään ilman yleisöä kuplamallisesti.

Joukkueesta puuttuu mm. tulevaisuuden NHL-kärkivarauksena pidettävä Kärppien hyökkääjä Aatu Räty sekä JYPin hyökkääjä Patrik Puistola. Myös NHL-kauteen valmistautuvan Kaapo Kakon nimi on jätetty odotetusti listan ulkopuolelle.

– Koronatilanteesta johtuen olemme tässä vaiheessa koonneet ehdokasryhmän, johon kuuluu viisi maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 16 hyökkääjää. Lopullinen joukkue kootaan 12.12., kun tiedämme varmasti ketkä pelaajat ovat käytettävissä viimeisten koronatestien jälkeen, päävalmentaja Antti Pennanen kertoo.

– Joukkueessa on monipuolisesti erilaisia taitoja. Olemme myös halunneet korostaa, että olemme sitoutunut ja yhtenäinen joukkue – pelaajat ja johtoryhmä ovat halukkaita tekemään ilmaiset asiat hyvin menestymisen eteen.

Ennen MM-kisojen alkua Nuoret Leijonat pelaa kaksi harjoitusottelua: 21.12. Suomen aikaa klo 04.30 vastassa on Tshekki ja 23.12. klo 01.00 USA. USA-pelin kooste on katsottavissa 23.12. TV5-kanavalla. Kaikki MM-kisoja edeltävät Suomen ja muiden joukkueiden harjoitusottelut ovat kokonaisuudessaan katsottavissa Dplay-palvelussa.

MM-kisojen aikana TV5 näyttää kaikki Suomen alkusarjan pelit sekä puolivälierän, molemmat välierät, pronssiottelun ja finaalin. Dplay-palvelu tarjoaa suorina lähetyksinä kaikki kisojen 28 ottelua.

Nuorten Leijonien MM-ehdokaslista:

Maalivahdit:
Blomqvist Joel (Kärpät/Hermes), Markkanen Juho (SaiPa/Ketterä), Piiroinen Kari (Tappara/TUTO Hockey), Randelin Eetu (Jukurit), Taponen Roope (HIFK/K-Espoo)

Puolustajat:
Hatakka Santeri (Ilves), Heinola Ville (Lukko), Kokkonen Mikko (Jukurit), Määttä Rami (Ässät), Niemelä Topi (Kärpät), Pulli Valtteri (TPS), Puutio Kasper (Kärpät), Rafkin Ruben (TPS), Rajaniemi Matias (Pelicans), Viro Eemil (TPS)

Hyökkääjät:
Aaltonen Leevi (KalPa), Helenius Samuel (JYP), Hirvonen Roni (Ässät), Järventie Roby (Ilves), Korhonen Benjamin (KalPa), Lambert Brad (JYP), Lundell Anton (HIFK), Mäntykivi Matias (SaiPa), Nikkanen Henri (Jukurit), Petman Mikko (Lukko), Puhakka Petteri (Tappara/TUTO Hockey), Pyyhtiä Mikael (TPS), Pärssinen Juuso (TPS), Räty Aku (Kärpät), Simontaival Kasper (Tappara/TUTO Hockey), Valkeejärvi Samuel (JYP)


PÄIVÄN VIHJE: PELICANS – LUKKO

Pärjääkö Pelicans kärkimatsissa ilman Liigan parasta hyökkääjää?