Erikoinen liigasyksy 2020 on päättynyt, ja huomenna alkaa matka kohti kevättä vuoden 2021 ensimmäisellä päivällä. Kun Liigassa ei pelata vuodenvaihteen ympärillä, on nyt hyvä spekuloida syyskauden parhailla pelaajilla.

Tässä jutussa käymme läpi päättyvän vuoden syyskauden parhaat maalivahdit.

Lista on kasattu ennen joulua, eli 27.-30. joulukuuta pelattuja otteluita ei ole otettu huomioon.

Lähimmät uhkaajat käännetyssä järjestyksessä:
7. Victor Brattström (KooKoo), 6. Oskari Setänen (Lukko)

5. Sami Rajaniemi, Jukurit

> 15 ottelua, 89,17 %, 3,17 maalit/peli, 0 nollapeliä

Valtavia minuutteja ja parhaimillaan huikeita koppeja ottava Rajaniemi lienee Jukurien tärkein yksittäinen pelaaja. Pesäpallotaustainen ison vastuun mies murtautui myös maajoukkueeseen, ja debyytti miellytti jopa Suomen pääkäskijä Jukka Jalosta. Rajaniemestä Jukurien tai Leijonien häviöt eivät ole kiinni.

4. Patrik Bartosak, Pelicans

> 15 ottelua, 91,39 %, 2,31 maalit/peli, 1 nollapeli

Jos kantaa Rajaniemi suurta vastuuta Jukureissa, niin sama on Bartosakin homma Lahdessa. Maalivahti on ytimekkäästi kuvailtuna Pelicansin toiseksi paras hankinta Ryan Laschin jälkeen. Kiekkoja eniten koko sarjassa torjunut maalivahti ei usein ailahtele.

3. Lassi Lehtinen, Lukko

> 9 ottelua, 92,00 %, 1,65 maalit/peli, 1 nollapeli

Setäsestä hyvän kirittäjän saanut Lehtinen on ollut itsevarmuus Lukon jäätävän kovan pakiston alla. Raumalaisten hyvä maalivahtitilanne ja kivenkova kenttäpelaajisto ovat vaikuttaneet Lukko-torjujaan positiivisesti, totta kai. Vielökähän Lehtinen kiskaisi päälle maalin tällä kaudella? Ei se nähdyllä itseluottamuksella mikään ihme olisi.

2. Niilo Halonen, HIFK

> 7 ottelua, 92,09 %, 1,66 maalit/peli, 0 nollapeliä

Viime kausina lainalla siellä sun täällä pelannut torjuja on jysäyttänyt tänä syksynä ison yllätyksen syrjäytettyään ykkösvahti Frans Tuohimaan sivuun paikaltaan. Jos on maajoukkuemies Tuohimaa ailahdellut, niin Halonen on ollut täysin päinvastainen tapaus: Paineista tai horjumisesta ei ole mitään tietoa, vaan päällä on ilmeisen kova flow-tila.

1. Lukas Dostal, Ilves

> 11 ottelua, 94,14 %, 1,64 maalit/peli, 1 nollapeli

Syksyn ykkönen jokaisella saralla maalivahtien kategoriassa. Ilveksen jättäminen satuttaa tamperelaisia taatusti. Dostalin pelin ennakointi ja pelinlukutaito ovat huikeaa luokkaa, ja pikkumustat näyttävän pysähtyvän hämmentävän tarkalla tavalla niin hanskoihin kuin patjoihinkin. Syyskauden otteista oli hyvin vaikea etsiä suuria epäkohtia.

TOP-listoja luvassa uudenvuodenaaton kunniaksi päivän mittaan lisää…