Nuorten MM-kisat pelataan perinteiseen tapaan vuoden vaihteessa. Ennakkosuosikit Kanada ja Yhdysvallat ovat treenanneet jo pitkään kisoja varten omissa kisoissaan.

Hirmuisista nimilistoista huolimatta kumpikin maa on vielä kuolannut lisävahvistusten perään. Yhdysvallat on kosiskellut New Jersey Devilsissä pelaavan Jack Hughesin perään. Hughes on jo pelannut yhden kokonaisen kauden NHL:ssä, joten hän oli poikkeuksellisen kova vahvistus junnukisoihin.

Kanada on puolestaan yrittänyt saada New York Rangersia luovuttamaan Alexis Lafrenieren käyttöönsä. Hän on ykkösvaraus vuodelta 2020. Lafreniere edusti Kanadaa vuoden 2020 kisoissa. Hän paukutti tuolloin viiteen otteluun hirmutehot 4+6=10.

Nyt kummankin supertähden kohtalo on varmistunut. Hughesia tai Lafreniereä ei nähdä nuorten MM-kisoissa. Asiasta on uutisoinut muun muassa Sportsnet.