“Ei monen sipuli kestäisi”: Liigaseuran jäseneltä painava viesti – sarjassa tehty kaikki selviytymisen eteen, mutta pelit menossa taas jäihin

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekkoliiga meinaa kokea taas kohtalon, jota voisi luonnehtia jopa epäreiluksi. Sarjan peleissä yleisön ja muiden väen on raportoitu käyttäytyneen koronavirusarjen vaatimalla tarkalla tavalla hygienian suhteen eikä peleissä, tai liigakiekon takia ylipäätään tauti ole levinnyt tiettäväksi nimeksikään.

Silti pelit on pian laitettava luultavasti pakettiin, kun tauti jyllää Suomessa muutoin. Liigaa ei yksinkertaisesti voi pelata tyhjille katsomoille ja ovathan aluehallintovirastot lyöneet maakuntiin muutenkin niin tiukkoja rajoituksia, että edes yhden joukkueen marssittaminen kaukaloon olisi mahdottomuus kaikkialla muualla paitsi Porissa.

Paikallisen Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kirjoitti Twitter-tililleen todella painavan päivityksen keskiviikkona. Se on selvä juttu, ettei lajiympäristössä ole helppoa.

– Liigayhteisöä voi kritisoida monesta. Nyt on annettavaa posiakin. On oltu terveyden kanssa vastuullisia, leikattu palkkoja, 90% ihmisistä pätkäpesteillä ja iso osa ilman kunnollista työttömyysturvaa. Lisäksi ollaan joka päivä julkisen arvostelun alla. Ei monen sipuli kestäisi.

Sport-hyökkääjä Jonne Virtanen uudelleentwiittasi päivityksen painottaen sen olleen ainoa ”virhe”, ettei liigayhteisössä ole kehuttu jäseniä tarpeeksi.

– Seurat ja pelaajat tehny hirveen työn. Eihän peleistä oo lähteny yhtään tartuntaketjua?

Silti kiekkoilijat, joukkueiden taustahahmot ja esimerkiksi median väki on pian joutumassa taas luopumaan töistään. Ainakin toviksi.