Liigassa perinteisesti menestyjäehdokkaaksi tiedetty JYP tarpoo sarjassa nyt syvissä vesissä. Joukkue on voittanut kauden 15 pelistään vain viisi, ja 17 pinnaa oikeuttavat sarjataulukossa 11:nneksi.

Vähintään yksi valopilkku jyväskyläläisten leirissä kuitenkin loistaa kirkkaasti. Jokerien junnuista Jyväskylään täksi kaudeksi siirtynyt Samuel Helenius, 17, on tehnyt liigajäille upean murtautumisen.

Vuonna 2002 Järvenpäässä syntynyt sentteri on painanut kauden 14 pelissä tehot 5+1=6 (-2), eikä nuoren miehenalun ole tarvinnut suunnata vielä kertaakaan JYPin U20 SM-sarjajoukkueeseen. Pelaaja on paikkansa ylhäältä ansainnut, ja tehdyt viisi maalia riittävät liigaporukan sisäisessä maalipörssissä upeasti kärkeen.

199 senttiä pitkän ja 83 kiloa painavan lupauksen isä on kovista otteistaan tunnettu ex-kiekkoilija Sami Helenius. Koska nykyisin KJT Haukkojen junioreita luotsaava pakki iski Liigassa aikoinaan yhdeksän runkosarjakauden aikana 394 pelissä tehot 5+15=20 (-51), on poika-Helenius yltänyt jo nyt isänsä maalimäärään.

Asian nosti ansiokkaasti esille Jatkoaika.comin toimittaja Eero Hurmerinta Twitter-tilillään.

Eero Hurmerinta

@EeroH84
Samuel Helenius nousi isänsä rinnalle kaikkien aikojen #Liiga-maalipörssissä.

#JYPLiiga

KUVA: Getty Images

Pojan maalivirettä voi pitää siinä mielessä yllättävänkin kovana, että esimerkiksi viime kaudella hän iski Jokereissa silloisessa Nuorten SM-liigassa kaikkiaan ”vain” 13 maalia 51 kamppailussa.

Tahti on lupaava, vaikka JYP tarpoo.

Liiga lauantaina:
HPK-TPS klo 17
Jukurit-Ilves klo 17
KooKoo-Pelicans klo 17
Kärpät-Ässät klo 17
SaiPa-Sport klo 17
Tappara-KalPa klo 17
JYP-Lukko klo 18.30