Liigan runkosarjan kärjessä oleva Lukko jatkaa kauttaan torstaina, kun se kohtaa vieraskaukalossa KalPan.

Raumalaisten urheilujohtaja Kalle Sahlstedt avaa seuran nettisivulla julkaistussa välikatsauksessa haasteita, joita koronaviruspandemia on tuonut.

– Sanotaanko niin, että kaikkeen muuhun kuin urheilujohtamiseen on mennyt aivan liikaa työaikaa. Se ei ole kiva juttu, mutta toisaalta monessa muussakin työpaikassa ollaan varmasti saman asian edessä. Kaikki se testaaminen, erityisjärjestelyt, karanteenit ja sen sellaiset tuottavat paljon työtä. Ja toki yleinen epävarmuus: takeita tulevasta on hyvin vähän monellakin alalla, niin myös Liigakiekkoilussa, Sahlstedt kiteyttää.

Sahlstedt muistuttaa myös ikävästä tosiseikasta, johon kiekkoihmisillä ei ole työkaluja.

– Meillä urheilujohtajilla ei kuitenkaan epidemian suhteen ole mitään asiantuntijaroolia. Tässä joudutaan toimimaan pitkälti niin, miten valtionvalta käskee toimimaan.

Sahlstedt kiittelee kaikesta huolimatta tapaa, miten tilanteeseen on seurassa reagoitu.

– Meillä asiat on hoidettu mielestäni tyylikkäästi ja asiantuntevasti. Me olimme ensimmäisiä seuroja, jotka pääsivät pelaajien palkanalennuksista sopuun jo hyvissä ajoin kauden alussa. Näkisin, että me kärsimme aika vähän tilanteesta juuri siksi, että meillä on selvät sävelet, missä mennään ja mitä tehdään. Lukko, toimitusjohtaja Timo Rajala etunenässä, on tehnyt erinomaisen työn, että seuran tilanne on pysynyt suht rauhallisena. Pelaajat ja toimihenkilöt ovat saaneet täysillä keskittyä omaan tekemiseensä, Sahlstedt toteaa.

Jo kesken jääneellä viime kaudella erinomaisesti esiintyneen raumalaisryhmän suunta on Sahlstedtin mukaan oikea.

– Väittäisin, että tässä ollaan vahvasti oikeilla raiteilla. Tekemistä ohjaa urheilustrategia ja jokaiselle vuodelle tehtävä toimintasuunnitelma ja monessa asiassa olemme päässeet jo pidemmälle kuin uskoimme. Joissain asioissa emme ole ihan vielä siellä, missä halutaan, mutta meillä on tietyt tavoitteet, mihin pyritään, Sahlstedt painottaa.