HELSINKI. Leijonat ei pystynyt lauantainakaan parhaimpaansa, kun Tsekki romutti Karjala-turnauksen isäntäjoukkueen haaveet turnauksen ykkössijasta 2-0-voitolla. Suomen kirkkain tähti oli maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Jukurien vahti Sami Rajaniemi (kuvassa), joka piti sinivalkoisia pinnalla pitkään.

Pesäpallotaustainen torjuja otti lauantai-illassa 2 412 katsojan edessä 29 koppia. Tsekin ensimmäisen maalin läpsäytti Andrej Nestrasil vastustamattomalla laukauksella, jota ei kovin moni muukaan olisi ottanut. Toinen pömpeli meni jokseenkin Lukko-pakki Vili Saarijärven piikkiin. Jan Ordos pääsi polkemaan läpi turhan helposti.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Ensimmäinen maali valitettavasti Tsekille, Andrej Nestrasil tekijänä. Nyt kuitenkin Suomi ylivoimalle ja peli toivottavasti tasoihin! #leijonat #karjalaturnaus #tvviisi #dplayfi #EHTfi

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Tässä videomuodossa Tsekin 0-2 osuma. Jan Ordokselle turnauksen ensimmäinen maali. #leijonat #karjalaturnaus #tvviisi #dplayfi #EHTfi

Leijonavahti Rajaniemi sai kehuja pelin aikana sekä sosiaalisessa mediassa että ottelun TV5:lle selostaneelta kaksikolta JP JaloKimmo Timonen.

Jos oli piskuisten Jukurien vahti iskussa, niin hyvä oli myös Rajaniemen joukkuekaveri, Tsekki-pakki Jakub Galvas. Hän saalisti syöttöpinnan, ja koko turnauksen saldo pelaajalla on komea 1+1=2.

Päätöserä oli Suomelta vahvin pelillisesti, ja Tsekki joutui jäähyilemään Suomen paineen alla. Kiekkoa leijonalauma ei saanut kaikkiaan 24 (6+6+12) torjuntaa ottaneen Tappara-vahti Dominik Hrachovinan selän taakse millään.

Vaikka tulos oli mollivoittoinen sinivalkoisten lasien läpi, saattoi pientä iloa suomalaisen kiekkoväen mieliin tuoda liigatähtien upeat panokset.

Suomi ja Ruotsi ratkaisevat sunnuntaina turnauksen kolmossijan. Voitosta pelaavat siis täyden kuuden pisteen Tsekki ja Venäjä.