Kanada pitää syksyn NHL-ykkösvaraus Alexis Lafrenierelle loppuun asti ovea auki 25.joulukuuta Edmontonissa käynnistyviin nuorten MM-kisoihin.

– Alexis on parhaillaan New Yorkissa, joten hänen tulisi olla karanteenissa voidakseen saapua Kanadaan. Pidämme kuitenkin keskusteluyhteyttä yllä ja tutkimme edelleen kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Sanoisin ettei se (Lafrenieren tulo joukkueeseen) ole poissuljettua, Kanadan maajoukkueiden varapuheenjohtaja Scott Salmond totesi torstaina NHL.comin mukaan.

New York Rangersin koko drafin ensimmäisenä nappaama Lafreniere kuului viime vuodenvaihteessa MM-kultaa juhlineen ryhmän ykköstähtiin, mutta ei ole ollut vielä toistaiseksi mukana Kanadan leiriryhmässä.

Rangers on kertonut aiemmin haluavansa ensin odottaa NHL:n ratkaisuja tulevasta kaudesta, ennen kuin se tekee päätöksen antaako se huippulupauksensa Kanadan käyttöön. Joukkue solmi Lafrenieren kanssa tulokassopimuksen pian varaustilaisuuden jälkeen.

Kanadan takaraja Lafrenieren ilmoittamiselle joukkueeseensa on 6.joulukuuta. Joukkue painii parhaillaan myös muiden haasteiden parissa, sillä koko ryhmä on tällä hetkellä karanteenissa, kun kaksi joukkueen jäsentä antoi tällä viikolla positiivisen koronanäytteen.

Lafreniere olisi vaahteralehtipaidoille valtava vahvistus, sillä 19-vuotias taituri takoi vuosi sitten nuorten MM-turnauksessa viidessä ottelussa peräti 10 (4+6) tehopistettä.