Ex-NHL-hyökkääjä heivattiin ulos KHL-seurasta: Heitti katkeran väitteen Markus Granlundista ja Tomi Lämsästä!

© Kuva: www.hcsalavat.ru

KHL-seura Salavat Julajev Ufa teki tänä viikonloppuna odotetun ratkaisun, kun seura kauppasi avoimesti tilanteeseensa tyytymättömän hyökkääjän Nikita Soshnikovin TsSKa Moskovan riveihin.

Toronto Maple Leafsista ja St. Louis Bluesista tuttua venäläishyökkääjää on harmittanut viime aikoina hänen vähentynyt roolinsa Ufan riveissä.

Soshnikov ei erityisesti pitänyt Ufan päävalmentajan Tomi Lämsän tavasta suosia seuran täysin suomalaisista koottua ykkösketjua.

– Koko Salavatin pelaaminen oli rakennettu ulkomaalaishankinnoista koottuun ykkösketjuun. Ei ole minun asiani kertoa, että onko se normaalia vai ei. Seurajohto ja valmennus tekevät ratkaisut, Soshnikov tilitti venäläiselle Sport24-sivustolle.

– Ulkomaalaishankinnat tuovat tuloksia päävalmentajalle. Hänelle se oli tärkein asia. Hänellä oli aina suurempi päätösvalta, kuin muilla seuran johtohenkilöillä. Jos tulosta tulee, niin kaikki sujuu hyvin. Jos tulosta ei tule, niin sitten irrotetaan päitä. Tomi Lämsä oli aina tuloksen perään, venäläishyökkääjä jatkoi.

Ufan suomalaisista koottu ykkösketju on takonut tällä kaudella KHL:ssä hirmuista jälkeä. Ketjun pistekuningas Teemu Hartikainen on tehnyt 25 otteluun hurjat 33 tehopistettä, kun taas NHL:stä hankitulla Markus Granlundilla on 23 otteluun 27 tehopistettä. Hyökkäysketjun kolmas lenkki Sakari Mannisella on tehnyt 27 otteluun 23 tehopistettä.

Ufan suomalaisketjun ylivoimasta kertoo hyvin myös se, että heidän yhteenlaskettu teholukemansa on huima +27.

Viime kaudella Ufan ykkösketjussa tähtihyökkääjä Linus Omarkin rinnalla huipputehoja mättäneellä Soshnikovilla ei ole taas mennyt tällä kaudella kovinkaan ruusuisesti. Soshnikov on tehnyt tällä sesongilla Ufan kakkosketjussa 21 otteluun vain neljä maalia ja 17 tehopistettä. Hänen tehotilastonsa on ruma -10.

Soshnikoville on vaikuttaa jääneen jotain hampaankoloon siitä, että Omarkin korvaajaksi hankittu Granlund veikin hänen paikkansa ykkösketjussa sekä ensimmäisessä ylivoimakoostumuksesta.

– Onko Granlund ollut parempi kuin Omark? He ovat täysin erilaisia pelaajia. Tein viime kaudella paljon ylivoimamaaleja Omarkin ansiosta. Vaikka hänen kimpussaan oli useita pelaajia, niin hän silti pystyi tarjoilemaan kiekkoa eteenpäin. Hän oli todellinen huippupelaaja, Soshnikov pyöritteli.

– Granlund ottaa vasta ensimmäisiä askeliaan KHL:ssä. Hän aloitti kauden hyvin, mutta en voi kuitenkaan sanoa, että hän olisi pelannut mitenkään paremmin, kuin minä tai Omark. Ufan suomalaiset ovat yhdessä toimiva kolmikko – he pelaavat hyvin yhteen. Selvästikin heidän kemiansa toimii. Sellaista on upeaa nähdä. Mutta toinen kysymys on se, että kuinka käytännöllistä on pelata vain yhdellä hyökkäysketjulla? Sen tietää myöhemmin, Soshnikov jatkoi.