Ennätys viimeisellä mahdollisella hetkellä! Muistatko vielä HIFK-legendan huiman tempun?

Suomalaiskiekkoilun huippumaalivahteihin 1980- ja 90-luvulla kuulunut Sakari Lindfors edusti aina Liigassa pelatessaan HIFK:ta.

Peliuransa viimeisellä kaudella 2001-02 hän nousi myös Liigan ennätysmieheksi, vieläpä kyseisen sesongin viimeisessä runkosarjaottelussa.

Lindfors oli ennen 17.maaliskuuta pelattua Lukko-ottelua Liigan maalivahtien runkosarjapelien kaikkien aikojen voittotilastossa Jorma Valtosen rinnalla. HIFK:n napattua vieraskamppailusta 3-1-voiton, nosti Lindfors voittotilastonsa 236:een ja kyseisen rankingin ykköseksi.

– Halusimme Lindforsille voiton ja Suomen ennätyksen. Se motivoi joukkuetta juuri sen verran kuin pitikin, totesi HIFK:ta tuolloin luotsannut Alpo Suhonen ottelun jälkeen STT:lle viitaten siihen, ettei pelillä ollut muuten enää merkitystä helsinkiläisille, jotka sijoittuivat runkosarjassa vasta kymmenenneksi. Pudotuspeleihin pääsi tuolloin kahdeksan parasta joukkuetta.

HIFK kunnioitti syksyllä 2003 pitkäaikaisen maalivahtinsa uraa jäädyttämällä tämän pelinumeron #35. Lindfors kuului Leijonien ensimmäisen MM-mitalin voittaneeseen joukkueeseen, kun Prahassa 1992 kaulaan pujotettiin hopeamitali. Hänet aateloitiin Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 161 marraskuussa 2005.

Peliuransa jälkeen Lindfors on rakentanut merkittävän uran maalivahtivalmentajana, jonka aikana tutuksi on tullut Liigan lisäksi muun muassa KHL ja monikansallinen EBEL-liiga Keski-Euroopassa.

Eniten voittoja runkosarjassa varsinaisilla peliajoilla

236 – Sakari Lindfors / HIFK
235 – Jorma Valtonen / TPS, RU-38, Ässät, Jokerit
226 – Jukka Tammi / Ilves, TuTo
208 – Stig Wetzell / Upon Pallo, HJK, HIFK
200 – Hannu Kamppuri / HJK, K-Kissat, Jokerit, Tappara, SaiPa, Kärpät, KooKoo
198 – Jussi Markkanen / Tappara, SaiPa, Jokerit
192 – Ari-Pekka Siekkinen / JyP HT, Blues
184 – Antti Leppänen / Tappara
183 – Pasi Kuivalainen / KalPa, Ässät, Ilves, Pelicans, Tappara
177 – Urpo Ylönen / TuTo, TPS
170 – Kari Takko / Ässät
169 – *Eero Kilpeläinen / Ässät, Jokerit, KalPa

Lähde: Liiga