Anton Lundellin häikäisevä iltapuhde sai HIFK:n joukkuekaverin maireaksi – antoi mahtavan ennustuksen suurlupauksesta

© Kuva: Taneli Niinimäki

HIFK:n NHL-varaus Anton Lundell pisti keskiviikkona hyrskyn myrskyn, kun helsinkiläiset tuhosivat Jukurit kotikaukalossaan luvuin 11-1.

Tehot 2+4=6 iskenyt hyökkääjä sivusi 2000-luvun korkeinta pistemäärää yhdessä ottelussa. Ennen häntä samaan on viimeisten 20 vuoden aikana yltänyt viisi pelaajaa – viimeksi HIFK:n Lennart Petrell lähes yhdeksän vuotta sitten.

Lundellin vire huomioitiin NHL:ssä, mutta myös Ruotsissa pelaajan temppu on nostettu esiin. Florida Panthersin ykköskierroksen 12. varauksen joukkuekaveri Johan Motin pisti tiskiin pelaajasta kovaa kommenttia Aftonbladetin mukaan.

– Siinä on seuraava suomalainen tähti, uskon ehdottomasti näin. Hän on erittäin älykäs ja taitava, ja hän tekee töitä kovasti. Hän voi olla todella hyvä, HIFK:lle tällä kaudella 16 pelissä tehot 1+3=4 (+7) ruotsalaispakki arveli.

Suurlupauksen liekehdinnän arvoa nostaa se fakta, että HIFK oli Jukureita vastaan pahasti siipirikkoinen. Joukkue oli matkassa repaleisella kokoonpanolla, kun sivussa oli peräti 14 ukkoa.

– Saimme hädin tuskin joukkueen kokoon, ja meidän piti kutsua junioreita mukaan. Emme heti ajatelleet, että tässä pelissä kävisi näin. Kaikki kudit menivät sisään. Se oli hyvin erikoista, Motin kummasteli.

Lundell oli Liigan pistepörssissä keskiviikon pelien jälkeen jo kolmantena saldolla 11+8=19 (+9).