Toronto Maple Leafsin viimeisimmistä sopimuksista on revitty runsaasti huumoria Pohjois-Amerikassa. Joukkueen keski-ikä on ollut kovassa noususssa, kun ensin jatkosopimuksen sai Jason Spezza, ja pian vapailta markkinoilta haaviin tarttuivat Joe Thornton sekä Wayne Simmonds.

Erityisesti Thorntonin hankinta on saanut paljon tilaa otsikoissa. Toronton GM Kyle Dubas avasi videopuhelussa toimittajille syitä Thorntonin hankinnalle.

– Jäällä hän sopii hyvin joukkueeseemme, kun ottaa huomioon hänen erityistaitonsa, joka on tehnyt hänestä yhden sukupolvensa parhaista pelaajista ja jonka ansiosta hän on edelleen menestyvä ja tehokas pelaaja. Samaan aikaan monet hänen ikäisensä ovat eläköityneet. Ainoa poikkeus on Patrick Marleau ja puolustuspäässä Zdeno Chara, Kyle Dubas kommentoi.

– Tuo erityistaito on pelinrakennuskyky. Meillä on paljon pelaajia, jotka hyötyvät kovatasoisesta pelintekijästä.

41-vuotias Thornton on saavuttanut urallaan paljon, mutta Stanley Cupia hän ei ole voittanut. Hän on pelannut NHL:ssä 23 kautta ja 1636 ottelua. Niissä Thornton on viimeistellyt tehot 420+1089=1509.