Liigayllättäjä Vaasan Sportin tolppien välissä seisoo yksi liigakauden ihmeellisimmistä yllätyksistä. Rasmus Reijola on pitänyt nollat putkeen 182 minuuttia ja 42 sekuntia. Vahti on torjunut kaikki kauden 55 kutia.

HPK:sta Sportiin vaihtaneen Reijolan mahtivire on tavoittanut myös kollegat. Twitterissä huvittavia juttuja jatkuvasti viljelevä Kerhon kevään 2019 Suomen mestari Emil Larmi twiittasi 27-vuotiaasta vahdista osuvasti.

Emil Larmi

@emillarmi
Mä keksin vihdoin mitä haluun olla ku kasvan aikuiseks. Musta tulee isona @RasmusReijola !

– Mä keksin vihdoin, mitä haluun olla, ku kasvan aikuiseks. Musta tulee isona Rasmus Reijola!

Larmi on hänkin meritoitunut vahti, kun Suomen mestaruuden lisäksi hän juhli alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta tammikuussa 2016. Viime kaudella hän kuului Pittsburgh Penguinsin organisaatioon.

Vantaalta lähtöisin olevan Jäähongan kasvatti Reijolan virettä sen sijaan kuvastaa se, että Justus Annunen on pitänyt Liigassa maalinsa pisimpään puhtaana – 302.05 minuuttia. Reijola on tästä siis kahden pelin päässä.

– Se on mukava jätkä! Maalivahdit on vähän oman tiensä kulkijoita, Reiska painaa kovasti hommia. En tuntenu sitä entuudestaan. Meillä on molemmat maalivahdit semmosia, joista voi puhua niiden olevan normi-ihmisiä, Sportin kultakypärä Jonne Virtanen sanoi aiemmin viikolla viitaten Reijolaan ja maailmanmestari Niko Hoviseen.