Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen järjesti NHL:n varaustilaisuuden suurimman yllätyksen, kun hän nappasi ensimmäisen kierroksen 21. valinnalla venäläishyökkääjä Jegor Tsinahovin.

Varaus tuli niin asiantuntijoille, kuin myös faneille aivan puun takaa. Edes Sportsnetin draft-asiantuntijat eivät olleet koskaan kuulleet Tsinahovin nimestä.

– Hän oli todella korkealla meidän listallamme. Meillä olisi ollut mahdollisuus siirtyä taaksepäin, jotta olisimme saaneet hänet myöhemmin. Jos yhden asian olen 25 vuoden aikana NHL:ssä oppinut, niin kun omalla listalla korkealla oleva pelaaja on vapaana, niin silloin ei peruutella, Kekäläinen perusteli valintaansa NHL.comille.

– Jegor oli meidän listallamme kymmenen parhaan joukossa. Emme voineet ottaa riskiä, että joku ottaisi hänet meidän vuorojemme välillä. Olemme erittäin tyytyväisiä varaukseemme, suomalais-GM jatkoi.

Ensi helmikuussa 20 vuotta täyttävä Tsinahov on pelannut tällä kaudella KHL:ssä Avangard Omskin KHL-seurassa 12 ottelua tehopistein 5+2=7. Viime kaudella 181-senttinen hyökkääjä pelasi Omskin juniorijoukkueessa 56 ottelua pistein 27+42=69.

– Häneltä löytyy todella paljon taitoa. Hänen peliälynsä on loistavaa – hän näkee jään hyvin ja hän osaa haastaa yksi-vastaan-yksi -tilanteissa. Hänen laukauksensa on myös erinomainen. Hänellä on useita eri ominaisuuksia, jotka siirtyvät hyvin Pohjois-Amerikan jääkiekkoon ja NHL-kiekkoon. Tästä syystä varasimme hänet tässä kohtaa, ja tämän takia hän oli niin korkealla listallamme, Kekäläinen kertoo.