Dallas Stars on ollut NHL:ssä tapetilla läpi kauden erikoisten käänteiden takia. Alkukaudesta tähtipaidat hävisivät ja hävisivät ja hävisivät, mutta sittemmin se oli yksi kuumimmista joukkueista koko sarjassa. Joukkue koki jakson, jossa 20 ottelun aikana se jäi pisteittä neljästi.

Turbulenssin huipensi valmentajapotkut. Jim Montgomery sai lähtöpassit päävalmentajan paikalta alkoholin käytön ja sitä seuranneen huonon käytöksen takia. Alla ollut hyvä vire jatkui tuon jälkeenkin.

– Pikkuisen erikoinen päivä, potkujen lähellä erään pelin voittomaalin tehnyt Radek Faksa sanoi joukkueen kotisivuilla.

– Päivän lopussa puhuimme, että me osaamme pelata jääkiekkoa. Meidän oli näytettävä se, Joe Pavelski oli sanonut.

NHL:n yhtä ”suomalaisjoukkuetta”, eli Starsia käskyttää nyt Rick Bowness. Hän kertoi aiemmin kaudella pohjoisamerikkalaismedioiden mukaan olevansa iloinen päästessään penkin taakse, mutta tapa, jolla se tapahtui – eli Montgomeryn potkut – ei ollut niinkään mieleinen. Bowness toimi ennen nykyistä pestiään joukkueen kakkosluotsina.

Ben Bishop suhtautui myllerrykseen varsin rauhallisesti. Eteenpäin on mentävä jatkossakin.

– Urheilussa valitettavasti potkuja tulee ja ihmisiä myydään. Näihin ei ole hirveästi aikaa reagoida, vaan pikemminkin on palattava sorvin ääreen. Pysyimme pelipäivän rituaaleissa hyvin kiinni.

Montgomerylle itselleen potkut olivat herätys ja tarpeellinen toimenpide alkoholiongelman suhteen.

– Tuotin pettymyksen joukkueen johdolle, henkilökunnalle, sekä pelaajille ja kaiken lisäksi vaimolleni ja perheelleni. Aikomuksenani on ottaa askeleet tullakseni päivä kerrallaan paremmaksi aviomieheksi, isäksi, ystäväksi, valmentajaksi, sekä mentoriksi, Montgomery painotti Dallas Morningin mukaan.

LUE MYÖS:
Kenelle Starsin suomalaiselle nämä kehut menevät? Joukkueen toivottava, ettei tykin jalkavamma ole paha – ”Tulee fantastinen pelaaja – uskomattomat taidot”