Pelaajayhdistyksellä järkkymätön kanta Liiga-kauteen: ”Lomautukset eivät tule kyseeseen”

© Kuva: AK Bars

Jääkiekon Pelaajayhdistys julkaisi perjantaina lausunnon, jossa se otti kantaa Liigan puheenjohtajan Heikki Hiltusen kommentteihin. Hiltunen on kertonut Ylelle, että seurat, jotka ajautuisivat liigakauden aikana vaikeuksiin, voisivat poikkeuspykälän nojalla ajaa toimintansa ja kulunsa alas.

Esitys tuosta pykälästä tehdään osakaskokouksessa lokakuun alussa. Hiltunen uskoo esityksen menevän läpi.

– Pelaajayhdistys muistuttaa, että liigaseurat ovat sitoutuneet tiettyihin taloudellisesti merkittäviin velvoitteisiin kuten mm. määräaikaisiin työsopimuksiin, joista ne eivät pääse eroon omaehtoisella kauden keskeyttämisellä talousvaikeuksien tai toiminnan alasajon takia. Tällaisissa tilanteissa esimerkiksi lomautukset eivät tule kyseeseen, Pelaajayhdistys toteaa tiedotteessaan.

Uutinen Liigan suunnitelmista oli tullut Pelaajayhdistykselle ja pelaajille yllätyksenä. He olivat kuulleet asiasta median kautta. Tiedotteessa toivotaan Liigalta jatkossa avoimempaa vuorovaikutusta.

– Tarvittaessa Pelaajayhdistys ryhtyy oikeudellisiin toimiin varmistaakseen pelaajien sopimusten kuin myös lainsäädännön mukaiset oikeudet.


PÄIVÄN VIHJE: JYP – KALPA

Viekö KalPa perjantain hegemoniaottelun nimiinsä?