Paljastus kulisseista: NHL-seuraikoni piti kaupata Kasperi Kapasen takia – ”Se olisi ajanut hänet hulluksi”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins päätyi viime viikolla yllättävään ratkaisuun, kun seura kauppasi pitkään seuraa edustaneen hyökkääjän Patric Hörnqvistin Florida Panthersiin.

The Athletic -lehti on saanut lisää taustatietoja kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan siirron kulisseista.

– Hörnqvistille tehtiin Kasperi Kapasen hankkimisen jälkeen selväksi, että hänelle ei enää luvata paikkaa Penguinsin kahdessa kärkiketjussa. Tiedätte, että minkälainen taistelijaluonne Hörnqvist on, joten se olisi ajanut hänet hulluksi, The Athletic -lehden sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoi.

Panthersin tuore GM Bill Zito kuitenkin arvostaa Hörnqvistin osaamisen korkealle.

– Kun Hörnqvist tajusi, kuinka aidosti Zito halusi hänet Panthersiin tuomaan muutakin kuin kokemusta voittamisesta ja johtamista, niin siinä kohtaa veteraanihyökkääjä päätti ottaa siirron estävän pykälän pois sopimuksestaan, LeBrun taustoitti.