Tiesitkö? Ässien kiekkojuniori kamppailee yleisurheilussa aikuisten SM-mitaleista viikonloppuna

© Kuva: Getty Images

Ässien pakki Oskari Lahtinen on urheilun moniosaaja. Porissa vuonna 2001 syntynyt pelaaja luuti viime kaudella rapakon takana pohjoisamerikkalaisissa USPHL Premierissä ja NCDC:ssä sekä Ässien B-nuorissa.

Alkavalla kaudella Nuorten SM-liigassa pelaava puolustaja urakoi tulevana viikonloppuna yleisurheilun SM-kisoissa Turussa, tunnetummin Kalevan Kisoissa ja sen moukarinheitossa.

180-senttisen ja 75-kiloisen urheilun moniosaajan ensimmäinen rupeama on ohjelmassa perjantaina kello 15, jolloin moukarimörssärit heittävät karsinnassa. Sen parhaat heittävät lauantaina finaalissa kello 19.30.

Lahtinen on lingonnut miesten moukaria parhaimmillaan 61,80 metriä vuosi sitten Lappeenrannassa. Noormarkun Nopsan urheilija oli tuolla tuloksella vuoden 2019 Kalevan Kisoissa 12:s jääden vaivaiset kahdeksan senttiä loppukilpailupaikasta.

Viiden kilon lekaa Lahtinen on lennättänyt syksyllä 2018 Argentiinassa peräti 73,71 metriin.