New York Rangers voitti tiistain vastaisena yönä järjestetyn arvonnan tämän vuoden varaustilaisuuden ykkösvuorosta ja pääsee varaamaan riveihinsä tulevaisuuden supertähtenä pidetyn kanadanranskalaisen hyökkääjä Alexis Lafrenièren.

Seuran GM Jeff Gorton joukkoineen saikin draft-voiton myötä loistavan lohdutuspalkinnon täysin penkin alle menneestä pudotuspelien karsintasarjastaan Carolina Hurricanesia vastaan.

– Aina kun saa varata ykkösenä – ja varsinkin tänä vuonna – se on erityistä. Meillä oli rankkaa kuplassa. Carolina antoi meille aika kovaa kyytiä niissä kolmessa ottelussa. Mutta olemme innoissamme, että tässä (varausarvonnassa) kävi näin, Gorton iloitsee NHL:n kotisivuilla.

Rangersin draft-onni on ollut parin viime kauden aikana kohdillaan, sillä joukkue pääsi varaamaan viime kesänä kakkosvuorolla. Tuolloin haaviin tarttui muuan Kaapo Kakko. Nyt nuorten superlupausten tähtiloisto saa jatkoa joukkuettaan viime vuosina uusiksi laittaneen Rangersin pukukopissa.

– Asiat alkavat loksahtelemaan paikoilleen. Meillä on vielä paljon töitä tehtävänä, mutta tämä oli hyvä ilta Rangersin faneille. Tätä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut Rangersille. Varaamme ensimmäistä kertaa ykkösenä, Gorton jatkoi.

Alla toistaiseksi varmistunut varausjärjestys. Loput sijat määräytyvät käänteisenä käynnissä olevien pudotuspelien lopullisen järjestyksen mukaan.

1. New York Rangers
2. Los Angeles Kings
3. Ottawa Senators (alunperin San Jose Sharks)
4. Detroit Red Wings
5. Ottawa Senators
6. Anaheim Ducks
7. New Jersey Devils
8. Buffalo Sabres
9. Minnesota Wild
10. Winnipeg Jets
11. Nashville Predators
12. Florida Panthers
13. Carolina Hurricanes (alunperin Toronto Maple Leafs)
14. Edmonton Oilers
15. Pittsburgh Penguins (tai Minnesota Wild)