Kaksinkertaiselta Stanley Cup -voittajalta ällistyttävä peli – saatteli Connor McDavidin ja muut lomille: “Teimme pieniä virheitä – ei vain voi tulla tähän aikaan kaudesta”

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin konkarivahti Corey Crawford on päässyt NHL:n pudotuspeleissä lupaavaan iskuun. Vahti otti peräti 43 torjuntaa lauantaiyönä, kun taalaliigan takavuosien dynastia pisti Edmonton Oilersin laulukuoroon 3-2-voitolla. Ottelusarja päättyi 3-1.

Uutenavuotena 36 vuotta täyttävä kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja oli sarjan ensimmäisissä peleissä pulassa, kun kahdessa ensimmäisessä ottelussa prosentit jäivät selvästi alle 90:n. Kolmannessa osassa pinnat olivat 89,3 ja ratkaisevassa neljännessä peräti 95,6.

Oilersin Connor McDavid saalisti viimeisessä koitoksessa kaksi syöttöpinnaa, mutta esimerkiksi runkosarjan pistepörssin voittanut Leon Draisaitl jäi lähinnä statistin rooliin.

– Teimme joitain karuja virheitä väärillä hetkillä ja he iskivät. Tämä on turhauttavaa, koska odotimme parempaa, Edmonton-luotsi Dave Tippett sanoi seuran kotisivuilla.

Saksan tykki Draisaitl oli samoilla linjoilla.

– Teimme aivan liikaa pieniä virheitä, joita ei vain voi tulla tähän aikaan kaudesta. Emme saaneet peliämme A-tasolle.

LUE MYÖS:
Jättisensaatio on valmis – hirmuvireen löytänyt Piikkiön Artturi Lehkonen pisti Sidney Crosbyt ja muut lauluun: “Piti vain napauttaa kiekkoa kohti maalia”