Jättisensaatio on valmis – hirmuvireen löytänyt Piikkiön Artturi Lehkonen pisti Sidney Crosbyt ja muut lauluun: “Piti vain napauttaa kiekkoa kohti maalia”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens on vastannut yhdestä NHL-kauden suurimmasta pommista pudotettuaan yöllä Pittsburgh Penguinsin laulukuoroon taalaliigan pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa.

Habs voitti neljännen pelin 2-0 ja koko ottelusarjan 3-1. Suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen iski voittomaalin NHL:n viime kausien dynastiaa vastaan ajassa 55.49.

– Minun piti vain napauttaa kiekkoa kohti maalia. Onneksi se meni perille asti, Paul Byronin loistosyötön sisään toimittanut suomalaispelaaja virnistelee pohjoisamerikkalaismedia TSN:n mukaan.

Montreal ei ollut missään nimessä suosikki Pensiä vastaan, eikä joukkue olisi normaaleissa olosuhteissa yltänyt jatkopeleihin runkosarjasta.

– Kaikki laskivat meidät tavallaan ulos, joten sarjan voittaminen tuntuu hyvältä. Mutta tämä oli vain yksi sarja. Nyt meidän on nautittava tästä hetki ja mentävä sitten eteenpäin, Lehkonen muistuttaa.

Maailman supertähtiin kuuluva Sidney Crosby ei lähtenyt katkeroitumaan, vaikka itäisen konferenssin vitosen sesonki päättyi yllättäen ja tylysti.

– Paras viidestä -sarjassa voi tapahtua mitä vaan. Teimme hyviä asioita, mutta emme tarpeeksi. Habsille pitää antaa tunnustusta, he pelasivat todella hyvin.

Piikkiöläinen Lehkonen on ottanut tosipeleissä hirvittäviä harppauksia kohti parempaa runkosarjasta. Siinä hän iski 70 pelissä tehot 13+14=27 (+2), mutta nyt kolmessa pudotuspelissä syntyi tehot 1+2=3. Tehotilasto on maaginen +6.

– Kaikki nauttivat näistä peleistä ja kaikki haluavat pelata pudotuspelejä. Minusta on aika hauskaa pelata samaa joukkuetta vastaan useasti, Lehkonen perustelee virettään seuransa kotisivuilla.

Montreal pelaa seuraavaksi joko Tampa Bay Lightningia tai Philadelphia Flyersia vastaan.