Hokkarit naulaan! Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja päättää uransa

Kanadalaispuolustaja Dan Hamhuis lopettaa pitkän ja komean uransa. Nashville Predatorsin 37-vuotias pakki kertoi lopettamispäätöksestään TSN 1050-radiokanavan haastattelussa.

– Olen onnellisesti lopettanut kiekkourani ja tunnen todellista rauhaa siitä. Kun kausi keskeytyi maaliskuussa, ei meillä ollut edes kauden päättäjäisiä tai mitään, vaan hajosimme vain ympäriinsä. Ajattelin jo tuolloin, että tässä se oli, Hamhuis kertoo.

Pakki ei pelannut enää NHL:n pudotuspelien karsintakierroksella, jolla Predsin tie nousi pystyyn Arizona Coyotesia vastaan voitoin 1-3. Päättyneen kauden runkosarjassa Hamhuis pelasi 60 ottelua tehoin 0+8=8.

Predatorsin kesän 2001 NHL-draftin ykköskierroksen varaus pelasi kaikkiaan 1148 taalaliigan runkosarjaottelua, joissa summasi 356 (59+297) tehopistettä. 68 pudotuspelissä saldo oli 3+18=21. Kantrikaupungin joukkueen lisäksi Hamhuis edusti NHL:ssä Vancouver Canucksia ja Dallas Starsia.

Puolustajan suurimmat menestykset tulivat maajoukkuepaidassa: Hamhuis juhli kertaalleen olympiakultaa (2014) ja kahdesti (2007,2015) maailmanmestaruutta.