NHL:ssä pian alkavia pudotuspelejä isännöivässä Edmonton Oilersissa on jännittävä tilanne isojen pelien alla maalivahtipolitiikan suhteen.

Mikko Koskinen on pysäytellyt kiekkoja tällä kaudella 91,7 prosentin ja Mike Smith 90,2 pinnan varmuudella. Vastuu on jakautunut tasaisesti, sillä suomalainen on torjunut 38 ottelussa ja kanukki 39 pelissä.

Pelaajat nauttivat päävalmentaja Dave Tippettin luottoa.

– Seuraamme tarkasti heidän tasoaan leirin aikana. He ovat tähän mennessä näyttäneet todella hyviltä, mutta jatkamme tarkkailua. Puhumme myös maalivahtivalmentaja Dustin Schwartzin ja pelaajien kanssa, minkä jälkeen näemme lopputuloksen, päävalmentaja kommentoi NHL.comin mukaan viitaten peluuttamispolitiikkaan.

Koskinenkin tuntuu nauttivan tulikuumasta kilpailusta absurdissa arjessa.

– Tämä on ainutlaatuinen tilanne. En ole hirveästi ajatellut ensimmäistä peliä. Asioita tapahtuu niin paljon, joten yritän vain tehdä parhaani ja nauttia tästä.

Smith kommentoi asiaa jättimedia TSN:lle kertoen, että hän valmistuu taalaliigan kauden huipennukseen kuvitellen olevansa ykkösvahti.

– Olen varma siitä, että Mikko menettelee samalla lailla. Meillä on ollut samat ajatukset läpi sesongin ja taistelu on ollut hyvähenkistä, Smith sanoo arvellen, että tässä on menestyksen salaisuuksia.

Oilers kohtaa pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa Chicago Blackhawksin.