Hurricanes sai pidettyä kiinni Sebastian Ahosta – se osoittautui suureksi iloksi: ”On pystynyt lunastamaan odotukset – ollut todellinen johtotähti”

© Kuva: Getty Images

Sebastian Aho kirjoitti vuosi sitten heinäkuussa viiden vuoden sopimuksen Carolina Hurricanesin kanssa. Suomalaishyökkääjän pahvin arvo on 42,2 miljoonaa dollaria.

Sopimuksen rustaaminen hurrikaanipaitoihin ei ollut ihan yksinkertainen saaga. Montreal Canadiens jätti suomalaistähdestä ennen sopimusta offer sheet -tarjouksen, jolla Habs olisi ollut valmis ottamaan Ahon leiriinsä 8,4 miljoonan dollarin vuosipalkalla.

Lopulta Canes veti pidemmän korren – eikä seuran ole tarvinnut katua päätöstä.

– Sebastian on yksi liigan parhaista pelaajista ja todellinen supertähti, jonka ympärille voi huoletta rakentaa menestyvää joukkuetta. Hän on pystynyt lunastamaan odotukset ja ollut meille todellinen johtotähti, Hurricanesin GM Don Waddell suitsutti NHL:n suomenkielisellä nettisivustolla.

Aho nakutti tämän kauden runkosarjassa 68 ottelussa tehot 38+28=66 (+10). Raumalainen oli tehnyt aiemmin kolmella kaudella aina syöttöjä enemmän kuin maaleja.

– Päätöstä ei tarvinnut juuri sen kummemmin miettiä, sillä tiesimme pystyvämme pitämään hänet meillä. Tavoitteenamme on jonain päivänä voittaa Stanley Cup, ja siinä Sebastianilla on hyvin merkittävä rooli.

Aho painotti itse sitä, että maalit eivät ole ykkösprioriteetti. Tehotilaston saldo +10 kertoo pelaajan tekemisestä paljon.

– Kyse ei ole vain siitä, että teemme paljon osumia, vaan haluamme auttaa joukkuetta myös puolustuspäässä. On selvää, että pelaamme pääosin vastustajien parhaita hyökkäysketjuja vastaan, joten löysää ei ole varaa antaa yhtään.

Aho kohtaa pian NHL-uransa toiset pudotuspelit Canesin ja NY Rangersin mitellessä vastakkain. Vuosi sitten hän iski 15 pelissä tehot 5+7=12 (+3).

– Olemme nälkäinen joukkue, jossa on sopivasti kokemusta tiukoista paikoista. Viime kaudella kukistimme pudotuspeleissä kaksi kovaa joukkuetta ja saimme paljon itseluottamusta tähän kauteen. Joukkueessamme on hyvä henki päällä, ja uskon, että jokainen odottaa jo innolla tosipelien alkamista, Aho tiivisti.

LUE MYÖS:
Lähde: Kaksi Euroopan suurseuraa kiinnostunut nappaamaan Jesse Puljujärven

NHL-joukkueelle kova takaisku – tähtivahti sivuun pudotuspeleistä: “Pettymys pelaajalle, pettymys meille”