Ensimmäinen NHL-pelaaja kieltäytyi jatkamasta kautta: ”Perheenisänä toimiminen on tärkein työni”

© Kuva: Getty Images

NHL:n ja pelaajayhdistys NHLPA:n tuore työehtosopimus antaa jokaiselle pelaajalle oikeuden kieltäytyä pelaamasta tällä kaudella ilman, että siitä seuraisi tälle sanktioita.

Ensimmäisenä oikeuteensa tarttui Calgary Flamesin puolustaja Travis Hamonic. 29-vuotiaan Hamonicin tytär sairasti aiemmin hengitystiesairauden, mikä vaikutti osaltaan puolustajan päätökseen.

– Huomioiden sen, mitä tyttäreni on jo käynyt läpi ja mitä saattaisi tapahtua jos hän saisi koronavirustartunnan, olen päättänyt olla osallistumatta Calgary Flamesin loppukauden otteluihin, Hamonic ilmoitti NHL:n pelaaja-agenttien Titan Sports 365 -Twitter-tilillä.

– Toivoisin, että voisin sitoa luistimeni ja olla kentällä taistelemassa, blokkaamassa laukauksia ja auttamassa joukkuettani voittoon, mutta perheeni tulee aina ensimmäisenä. Pikkulapseni isänä oleminen on tärkein työ, joka minulla on, Hamonic jatkaa.

Flamesin GM Brad Treliving ymmärtää seuraa vuodesta 2017 asti edustaneen puolustajan päätöksen.

– Vaikka tulemme ikävöimään Travisia kokoonpanossamme, ymmärrämme ja kunnioitamme hänen päätöstään. Keskitymme yhä harjoitusleiriin ja edessä olevaan NHL:n pudotuspelien karsintakierrokseen, seurapomo kirjoittaa Flamesin tiedotteessa.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.