NHL:n uusi työehtosopimus vahvistettiin! NHL-tähtien paluu olympialaisiin lähes varmaa

© Kuva: Getty Images

NHL ja sen pelaajayhdistys NHLPA pääsivät yhteisymmärrykseen uudesta työehtosopimuksesta myöhään perjantaina.

Uuden CBA:n myötä varmistui myös se, että NHL-pelaajat osallistuvat 2022 Pekingin olympialaisiin ja 2026 Milanon sekä Cortinan olympialaisiin sillä ehdolla, että NHL ja NHLPA pääsevät sopuun kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sekä kansainvälisen olympiakomitean kanssa.

IIHF:n puheenjohtajan René Faselin mukaan asian kirjaaminen työehtosopimukseen sujuvoittaa huomattavasti NHL-pelaajien paluuta olympialaisiin.

– En usko, että eteen tulee mitään ylitsepääsemätöntä, Fasel kommentoi uutistoimisto AP:lle.

Nykyinen NHL-kausi jatkuu puolestaan 1. elokuuta ja että loppukauden pelipaikkakuntina toimivat Edmonton ja Toronto.

Kauttaan yhä jatkavat 24 joukkuetta siirtyvät isäntäkaupunkeihin 26. heinäkuuta. Itäisen konferenssin 12 joukkuetta pelaavat jatkopelinsä Torontossa ja läntisen konferenssin 12 joukkuetta Edmontonissa. Kausi jatkuu karsinnoilla 1. elokuuta.

Karsinnoissa pelaa 16 joukkuetta, ja niissä nähdään kahdeksan ottelusarjaa paras viidestä -systeemillä. Lisäksi molempien konferenssien neljä parasta joukkuetta (pisteprosentin mukaan) pelaavat round-robin-sarjan, joka on niin sanottu sijoitussarja. Karsintasarjojen voittajat pysyvät isäntäkaupungeissaan. Konferenssien finaalit ja Stanley Cup -finaalit pelataan Edmontonissa. Konferenssifinaalien on määrä alkaa 8. syyskuuta ja Stanley Cup -finaalisarjan 22. syyskuuta. Mestari on tiedossa viimeistään 4. lokakuuta.

Tämän vuotinen varaustilaisuus järjestetään 9.-10. lokakuuta.

NHL:n palkkakatto pysyy 81,5 miljoonassa dollarissa kaudella 2020-21, mutta sitä voidaan kasvattaa tulevina kausi taloustilanteen salliessa. NHL-pelaajien minimipalkka nousee ensi kaudella 700 000 dollarista 750 000 dollariin. Kaudesta 2023-24 lähtien minimipalkka on 775 000 dollaria.

Katso NHL-kauden jatkumisaikataulu alta: