Liigan otteluohjelma on yleensä julkaistu tässä kohtaa vuotta, mutta koronaviruspandemia on lykännyt ratkaisuja nyt pidemmälle.

Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä paljasti keskiviikkona Yle Urheilulle, että sarja odottaa parhaillaan hallituksen päätöksiä yleisömäärien suhteen.

– Otteluohjelman julkaisu ja tekeminen on viivästynyt. Odotamme hallituksen päätöksiä siitä, millä yleisörajoituksella me voidaan aloittaa pelaaminen SM-liigassa, Järvelä sanoi Ylelle.

Järvelän mukaan Liiga ei halua tinkiä runkosarjan pelimäärästä.

– Olemme suunnitelleet 60 ottelun runkosarjan ja siitä ei tingitä. Aloittaminen riippuu hallituksesta: vapauttaako hallitus yleisötapahtumien rajoitteita vai ei. Odotamme hallituksen päätöksiä ja teemme sen jälkeen omat päätöksemme.

Normaalisti Liiga-kausi on alkanut syyskuussa, mutta nyt tätä saatetaan joutua odottamaan paljonkin pidempään.

– Meillä on sellainen näkymä, että jossain vaiheessa syksyä päästään aloittamaan. Meillä on selvät suunnitelmat aloittaa kausi lokakuussa ja tarvittaessa marraskuussa, Järvelä avasi.

Suomessa yleisötapahtumien rajoitus on parhaillaan 500 henkilöä. Järvelä näkee, että Liigan pelaaminen 500 hengen yleisölle on mahdotonta.

– Odotamme, miten valtiovalta ja asiantuntijat päättävät ja toimimme sen mukaan. Emme rupea koronapoliiseiksi. Teemme vain laskutoimituksia sen mukaan, mikä on meille kannattavaa.

– Tavoitteenamme on saada 40–50 katsojakapasiteetista täytettyä. Silloin selviäisimme, mutta joutuisimme silloinkin tekemään sopeuttamistoimia.