New York Rangersin tähtihyökkääjä Artemi Panarin vaatii muutoksia liigan escrow-järjestelmään, joka säätelee tulonjakoa pelaajien ja omistajien välillä.

Venäläislaituri julkaisi viikonlopun alla sosiaalisessa mediassa kirjoituksen, jossa hän arvosteli NHL:n escrow-järjestelmää.

Panarinin mielestä nykyinen systeemi kaataa kaiken paineen ja riskin liigan tulojen jakautumisesta tasan pelaajien ja seurapomojen välillä.

– On aika korjata escrow. Pelaajat ovat suojelleet omistajia sen kautta koko tämän pandemiakriisin ajan huolimatta siitä, että omistajien osuudet kasvavat koko ajan eksponentiaalisesti. Me pelaajat emme voi saapua harjoitusleireille ilman sopimusta tästä. Olemme tässä yhdessä, Rangers-stara julisti.

Escrow-järjestelmän takana on ajatus siitä, että pelaajat ja seurojen omistajat saisivat kummatkin 50 prosenttia liigan ”kiekkoon liittyvistä tuloista”.

Pudotuspelien jälkeen kummatkin osapuolet istuvat saman pöydän ääreen laskemaan kuinka paljon liiga teki rahaa kauden mittaan. Kyseisen summan avulla arvioidaan, mitä vastaava lukema olisi seuraavalla kaudella. Palkkakatto päätetään tämän numeron perusteella.

Osa jokaisen pelaajan palkasta pidätetään siihen asti, että rahat saadaan laskettua yhteen kauden päätteeksi. Usein tämä osuus on noin 15 prosentin luokkaa.

Jos liiga ylittää tuloarvionsa reilusti saavat pelaajat pitää rahansa. Jos kausi jäi taloudellisesti pettymykseksi ottavat seurojen omistajat pelaajien rahoista siihen saakka, että tulonjako on tasan 50 prosenttia.

Lue Panarinin kirjoitus kokonaisuudessaan alta.