Aivotärähdykset veivät NHL-pelaajan lähelle itsemurhaa – ”Menetin vain toivoni”

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin NHL-seuran riveissä pelannut Stephen Johns myönsi hautoneensa itsetuhoisia ajatuksia kärsiessään aivotärähdysten jälkivaikutuksista.

NHL:n ja farmiliiga AHL:n välillä uransa mittaan seilannut Johns sai kaudella 2017-18 kovia osumia päähänsä. Seurauksena oli aivovaurio, joka vei miehen todella karuun paikkaan pitkäksi aikaa.

Aivotärähdysten jälkioireet ovat tuttu asia monille ammattikiekkoilijoille. Vaikka palautuminen vaatiikin aina pitempää lepoa, toipuvat useimmat aikanaan itsestään.

Kaikilla tuuri ei ole kuitenkaan yhtä hyvä. Joillekin aivovammat tarkoittavat uran loppua ja loppuelämän kärsimystä erilaisten fyysisten ja henkisten oireiden kanssa.

Johnsilla tilanne alkoi näyttää jo varsin huonolta pari vuotta takaperin. Miehelle oli kokeiltu jo monia eri hoitomenetelmiä, joista mikään ei ollut tuottanut juurikaan tulosta.

Amerikkalaisen mielenterveys alkoi heiketä jatkuvasti entisestään. Johns oli pahimmillaan todella syvällä taistellessaan masennuksen ja itsetuhoisten ajatusten kanssa.

– Se meni lopulta pisteeseen, jossa kaikki näkemämme lääkärit eivät keksineet enää uusia hoitoja, mitä kokeilla. Menetin vain toivoni, jenkkipakki huokaisi The Athleticin haastattelussa.

Johns oli pelaamatta jääkiekkoa 22 kuukauden ajan. Lopulta miehen vointi alkoi kuitenkin kohentua. Hän pääsi taas jäille ja aloitti hakemaan pelikuntoa.

Pitkä kamppailu tuotti viimein tulosta. Johns nousi takaisin Starsin NHL-kokoonpanoon koronapandemian vuoksi kesken jääneellä kaudella pelaten 17 ottelua.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.