Sveitsin NLA-joukkue Lugano vahvistaa kotisivuillaan, että moninkertainen MM-kisakävijä Mikkel Bödker (arkistokuvassa) siirtyy sen leipiin NHL:n Ottawa Senatorsista. Tanskalaishyökkääjä on pelannut Euroopassa edellisen kerran kaudella 2012-13, jolloin hän edusti työsulkukaudella Lukkoa Liigassa.

Sopimus on kaksivuotinen, ja se kattaa kaudet 2020-22.

– Olen erittäin onnellinen liittyessäni Luganoon. Olen myös kuullut, että fanit ovat poikkeuksellisia ja erittäin intohimoisia. Olen kaikkiaan erittäin motivoitunut tämän Sveitsissä odottavan haasteen edessä. Toivon, että voimme saavuttaa yhdessä jotakin upeaa, tanskalainen myhäilee.

Bödkerin kesken jäänyt kausi Sensissä oli vaikea, sillä pelejä kertyi vyölle vain 20 kappaletta vaisuin pistein 2+2=4 (-1). Taalaliigassa tanskalainen kasvoi noin 30 pinnan perusvarmaksi pelaajaksi.

– Olemme erittäin iloisia saadessamme Mikkelin kaltaisen nopeaan laiturin. Hän on upea hyökkääjä, ja varmasti tärkeä vahvistus joukkueeseemme, seurasta viestitään.

– Hänen nykyinen joukkue, eli Ottawa ei todennäköisesti yllä NHL:n pudotuspeleihin – ja jos niin käy, odotamme häntä jo nyt.

Mainittakoon muuten, että Lukossa Bödker iski kaudella 2012-13 29 pelissä hämmentävät tehot 21+12=33 (+16).