Edmonton Oilersin GM:nä neljä vuotta toiminut GM Peter Chiarelli onnistui luomaan lyhyessä ajassa melkoisen huonon maineen itselleen.

Chiarellin Oilers-aikakauden kovimmaksi saavutukseksi saattoi lopulta jäädä vaihtotarjous, johon hän ei lopulta suostunut.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman paljasti, että Chiarelli kävi kesällä 2016 kovia kauppaneuvotteluja Montreal Canadiensin GM:n Marc Bergevinin kanssa. Vaihtoneuvotteluissa keskimmäisenä palasena toimi Canadiensin silloinen tähtipuolustaja P.K. Subban.

Friedmanin mukaan Bergevin ei halunnut päästää Subbania halvalla toiseen seuraan, joten hän vaati Oilersilta Leon Draisaitlia, vuoden 2016 ykköskierroksen varausta (4.) sekä puolustajista joko Oscar Klefbomia tai Darnell Nursea.

Chiarelli tosissaan harkitsi tätä tällä hetkellä uskomattoman epätasaiselta näyttävää vaihtokauppaa, mutta lopulta hänelle viimeinen niitti oli Subbanille vaihtoneuvottelujen aikana tehty yhdeksän miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus.

Oilers ei oikein voinut ottaa Subbanin jättimäistä palkkapussia, sillä seuralla oli vielä edessä mm. Connor McDavidin rahakas jatkosopimus.

Nyt jälkikäteen katsottuna tämä vaihtokauppa olisi ollut Oilersille täydellinen katastrofi. Draisaitlista on kehittynyt yksi NHL:n kirkkaimmista tähdistä. Myös Nurse ja Klefbom ovat vieläkin luotettavia kärkiparin puolustajia.

Subbanin ura on taas lähtenyt kiivaaseen laskuun, eivätkö hänen esityksensä ole olleet mitenkään yhdeksän miljoonan dollarin arvoisia.

Chiarelli ei kuitenkaan jäänyt paikoilleen Canadiensin kanssa kariutuneiden neuvottelujen jälkeen, sillä hän viimeisteli nopealla aikataululla surullisen kuuluisan Taylor Hall-Adam Larsson -kaupan New Jersey Devilsin kanssa. Tätä kauppaa on pidetty NHL-piireissä yhtenä 2000-luvun epätasaisimpana.