Takavuosien maalitykki arvioi: tämä NHL-supertähti lähimpänä NBA-legenda Michael Jordanin tasoa

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä loistouran pelannut takavuosien maalitykki Mark Recchi kertoi Sportsnetin haastattelussa arvionsa siitä, kuka nykyisistä NHL-pelaajista yltää lähimmäksi koripalloliiga NBA:n kaikkien aikojen parhaana pelaajana pidetyn Michael Jordanin tasoa.

Hall of Fameen uransa jälkeen valittu Recchi nostaa ykkösnimeksi NHL:n pitkäaikaisen kasvokuvan Sidney Crosbyn, joka on tunnettu kovasta vaatimustasostaan niin itseään kuin pelikavereitaankin kohtaan.

– Historia tuntee joitakin loistavia yksilöitä, mutta kun otetaan huomioon työmoraali, kuulin jonkun ehdottavan Crosbya. Sidney on todennäköisesti lähimpänä tätä (Jordanin tasoa), joskaan hän ei aiheuta joukkueen sisällä yhtä paljon vastakkainasettelua kuin Jordan näytti tekevän, Recchi arvioi viitaten parhaillaan paljon puhetta herättävään The Last Dance -dokumenttisarjaan.

– Sidin työmoraali on kaikkein kovin, eikä joukkuekavereilla ole muuta mahdollisuutta kuin seurata hänen esimerkkiään.

Recchi tietää mistä puhuu, onhan ex-tähtihyökkääjä kuulunut vuodesta 2014 Penguinsin valmennukseen.

– Harjoituksemme ovat uskomattoman nopeatempoisia. Kun uusia kavereita tulee sisään, heiltä vie 3-4 viikkoa päästä mukaan rytmiin – ja Sid näyttää esimerkkiä joka ikinen päivä. Harjoitusten jälkeen hän tekee aina jotain ekstraa tullakseen paremmaksi. Hän johtaa esimerkillään: ”Jätkät, teidän on pysyttävä vauhdissa ja seurattava esimerkkiäni päästäksemme tavoitteeseemme”, Recchi paljastaa Crosbyn johtajametodeista.

Recchi myös pelasi yhdessä Crosbyn kanssa Penguinsissä vuosien 2005-2007 välillä, jolloin Crosby vasta aloitteli omaa uskomatonta NHL-uraansa.