Pelicans vahvistaa joukkuettaan hyökkääjä Rudolf Cervenyllä ja maalivahti Patrik Bartosakilla.

Lahtelaisseura kertoo tulevan kauden kattavan sopimuksen tehneen tshekkiläiskaksikon liittyvän joukkueen vahvuuteen loppukesästä.

30-vuotias Cerveny kiekkoili päättyneellä kaudella kotimaansa pääsarjassa edustaen HK Hradec Kralovea ja HC Kometo Brnoa. 36 ottelussa hän summasi tehot 6+11=17.

Pääosan urastaan Tshekissä pelannut Cerveny on piipahtanut urallaan myös KHL:ssä, sekä SHL:ssä. Kokemusta löytyy myös maajoukkueesta.

– Cerveny on monipuolinen, isokokoinen, hyvin liikkuva ja erittäin taitava hyökkäyssuunnan pelaaja. Mies on osoittanut pystyvänsä kansainväliselläkin tasolla tekemään tehoja ja on meille ennen kaikkea hyökkäystehojen kannalta erittäin tärkeä palanen ensi kaudella, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä toteaa tiedotteessa.

27-vuotias Bartosak edusti päättyneellä kaudella aluksi Tshekin pääsarjajoukkue HC Ocelari Trineciä ja loppukaudesta Ruotsin Allsvenskanin MODO:ta.

Viime vuoden MM-kisoissa Tshekin ykkösveskarina torjuneen Bartosakin sesonki oli haastava, sillä hän joutui pitämään kesken kauden taukoa tositoimista mielenterveysongelmien vuoksi. Hokej.cz-sivuston mukaan Bartosak kärsi myös alkoholiongelmasta. (lue uutinen täältä)

Nyt ongelmat vaikuttavat olevan ilmeisesti jo ohi.

– Bartosak on kansainvälisen tason huippumaalivahti, joka on huippuhankinta kotimaiseen Liigaan. Erittäin hyvä ja tasainen maalivahti, kenestä uskon meidän saavan todella vahvan selkärangan ensi kaudella, Niemelä kuvailee.