Edmonton Oilersin vaihtokaupat ovat olleet kiekkopiireissä jo jonkin aikaa yleinen naurunaihe.

Esimerkiksi tähtihyökkääjä Taylor Hallin vaihtamista päikseen puolustaja Adam Larssoniin on julistettu yhdeksi kaikkien aikojen surkeimmaksi treidiksi.

Oilersin entinen GM Craig MacTavish onnistui kuitenkin tekemään myös yhden onnistuneen vaihtokaupan, josta tulee olemaan Oilersille hyötyä vielä pitkään

Vuonna 2011 MacTavish sai tarpeekseen hyökkääjä Dustin Pennerin heikosta fyysisestä kunnosta, eikä pelaajalle nähty tämän takia käyttöä.

– Hän ei taistellut tarpeeksi, eikä hän ollut riittävän hyvässä kunnossa auttamaan meitä. Miksi olisimme pitäneet hänet joukkueessa? Me hommasimme hänet kahden kärkiketjun hyökkääjäksi, ja siihen koko asia sitte jäikin. Me luulimme, että hänen sopimuksensa oli vasta lähtöviivalla, kun taas hän ajatteli olevansa jo uransa maaliviivalla. En voinut katsoa sitä enempää – enkä ainakaan kahta ja puolta vuotta pidempään, MacTavish avasi Sportsnetin haastattelussa.

Penner kaupattiin Los Angeles Kingsiin, kun vastikkeena Oilers sai puolustaja Colten Teubertin, ensimmäisen kierroksen varauksen sekä kolmannen kierroksen varauksen.

Teubertista ei tullut koskaan Oilersille merkittävää pelaajaa, mutta ensimmäisen kierroksen varaus osui puolustaja Oscar Klefbomiin, josta kehittyi seuralle tärkeä kulmapalanen tulevaisuutta varten.