Minnesota Wild-maalivahti Devan Dubnyk kaipaa muiden laji-ihmisten tapaan kovasti NHL-kiekkoa.

34-vuotias kanadalaiskonkari ei kuitenkaan innostu NHL:n aiemmin esiin tulleista suunnitelmista jatkaa koronaviruspandemian vuoksi keskeytynyttä kautta vain tietyillä paikkakunnilla.

Dubnykin vaimo Jennifer sairastui syksyllä vakavasti ja veskari joutui hetkeksi sivuun tositoimista. Vaikka puoliso voikin jo paremmin, pitkä ero vaimosta ja pariskunnan kolmesta pojasta ei tunnu houkuttelevalta.

– Kaverit, joilla on lapsia eivät ole kovin kiinnostuneita lähtemään jonnekin ja asumaan kolme-neljä kuukautta erillään perheestään, Dubnyk totesi The Star Tribune-lehden mukaan medialle järjestetyssä konferenssipuhelussa ja jatkoi:

– En usko että kukaan muukaan haluaisi sitä ja uskon NHL:n olevan hienotunteinen ja tajuaa sen. Meidän täytyy vain odottaa ja katsoa miten kaikki järjestyisi.

Dubnyk on Wildin edustaja pelaajayhdistys NHLPA:ssa ja paljastaa, ettei eri vaihtoehtoja pelaamiseksi vain muutamilla paikkakunnilla ole vielä tuotu vielä esiin NHLPA:n ja NHL:n välisissä neuvotteluissa.

Taalaliigakausi on ollut keskeytyksissä 12.maaliskuuta lähtien.

Mikko Koivun kipparoima Wild kamppaili keskeytyshetkellä kiivaasti NHL:n läntisen konferenssin pudotuspelipaikasta ollen viimeisellä villi kortti-paikalla majaillutta Nashville Predatorsia vain pisteen perässä.